За допомогою одного простого пристрою – мультиварки – можна тушкувати, запікати, смажити, готувати на пару і варити. Чи збіг, але кальмари чудово підходять для приготування будь-яким з описаних методів, і ми хочемо довести справедливість деяких з них в рецептах далі. Давайте приготуємо фаршировані кальмари в мультиварці.
Кальмар, фарширований свининою та овочами в мультиварці
Інгредієнти: тушки кальмарів - 6 шт.; рибний соус - 60 мл; гострий перець; помідори - 2 шт.; солодкий перець - 1 шт.; зелена цибуля - 3 пера; пальмовий цукор - 1 ст. ложка; сушені гриби шиітаке - 4 шт.; свинячий фарш - 500 г; скляна локшина - 30 р. Приготування Окремо запарюємо локшину і гриби на 20 хвилин. Солодкий перець обугливаем на конфорці, чистимо й нарізаємо. Гриби з локшиною віджимаємо, подрібнюємо і додаємо у фарш разом з перцем. Доповнюємо начинку зеленою цибулею і наповнюємо сумішшю порожнини тушок кальмарів.
Включивши мультиварку в режим «Смаження», розігріваємо в ній масло й обсмажуємо помідори посипати їх цукром, а також затока рибним соусом з 80 мл води. Через 2 хвилини кладемо в вируючий соус тушки молюсків і перемикаємося на «Гасіння». 15 хвилин і можна подавати.
Кальмари фаршировані куркою в мультиварці
Інгредієнти: кальмари - 2 тушки; курячий фарш - 1 ст.; часниковий зубок; зелена цибуля (біла частина); хлібна паніровка; яйце - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки. Приготування Очищені кальмари кладемо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над киплячою водою. У режимі «Варка на пару» їх приготування займе 20-25 хвилин. Відварених молюсків наповнюємо сумішшю курячого фаршу з пюрированным часником, цибулею і сіллю. Обвалюємо кальмари в борошні, занурюємо у збите яйце і посипаємо паніровкою.
Розігрів масло в режимі «Смаження» обсмажте в ньому тушки головоногого до золотистого кольору.
Кальмар, фарширований рисом і грибами в мультиварці
Інгредієнти: томати - 200 г; цибуля ріпчаста; хлібна крихта - 30 г; зелень петрушки; тушки кальмара - 3 шт.; стручкова квасоля - 90 г; відварений рис - 120 г; гриби - 200 г; оливки. Приготування Спассеровав цибулю з грибами, додаємо їх до хлібній крихті, нарізаним томатам, рису та і нарізаної вареної квасолі. Доповнюємо начинку зеленню і оливками. Очищених молюсків наповнюємо отриманою начинкою і обсмажуємо в мультиварці використовуючи «Смаження» або «Випічку» по 7 хвилин з кожного боку.
Готових кальмарів остуджуємо і ріжемо упоперек на 3-4 частини.