З появою помічниці – мультиварки, господиням набагато простіше справлятися зі своїми кулінарними обов'язками. Страви зберігають свою соковитість, а готувати їх одне задоволення. І навіть досить суха рибка тріска, при приготуванні в мультиварці, виходить з ніжним і соковитим смаком.
Філе тріски в сметані з помідорами чері і сиром в мультиварці
Інгредієнти: філе тріски – 05 кг; помідори черрі – 6 шт.; сметана – 120 г; пікантний сир твердий – 100 г; гірчиця – 2 ч. ложки; суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; рослинне масло – 20 мл; базилік, петрушка, кріп - за смаком. Приготування Промиту і просушену рибку, солимо, натираємо сумішшю перців і викладаємо у змащену рослинним маслом чашу мультиварки. Зверху заливаємо сумішшю сметани і гірчиці, розкладаємо помідори черрі, розрізані навпіл, і посипаємо сиром. Готуємо в режимі «Випічка» двадцять хвилин. При подачі притрушиваем зеленню базиліка, кропу і петрушки.
Філе тріски під маринадом в мультиварці з овочами
Інгредієнти: філе тріски – 550 г; картопля – 500 г; морква – 200 г; солодкий перець – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; масло рослинне – 30 мл; сіль – за смаком. Для маринаду:
оливкова олія – 4 ст. ложки; вино біле сухе – 2 ст. ложки; часник – 2 невеликих зубчики; сіль – 1/4 ч. ложки; суміш мелених перців – 1/4 ч. ложки; базилік, петрушка, кріп – за смаком. Приготування Промите, просушене рибне філе нарізаємо на шматки і заливаємо маринадом, приготованим з оливкової олії, сухого білого вина, подрібненого часнику, солі і суміші перців. Залишаємо маринуватися приблизно на годину.
Овочі очищаємо і нарізаємо моркву кільцями, картоплю скибочками, цибулю півкільцями, солодкий перець-смужками.
У змащену маслом чашу мультиварки розкладаємо всі продукти шарами в такій послідовності: морква, цибуля, філе тріски, моркву, цибулю, солодкий перець, картопля, філе тріски. Готуємо в режимі «Гасіння» сорок хвилин. По завершенні даємо настоятися в мультиварці 1-2 години. При подачі присипаємо зеленню базиліка, петрушки і кропу.
Філе тріски в мультиварці з картоплею на пару
Інгредієнти: філе тріски – 900 г; картопля – 750 г; морква – 1 шт.; цибуля – 3 шт.; сир твердий, пікантний – 175 г; вершки – 200 мл; спеції для риби – на смак; сіль – за смаком; зелень – за смаком. Приготування У чашу мультиварки викладаємо очищені і подрібнені моркву і цибулю. Зверху розкладаємо промиту і нарізану на шматки тріску, солимо, щедро присипаємо спеціями для риби і акуратно заливаємо вершками.
Очищений і нарізаний часточками картоплю викладаємо у пристосування для варіння на пару, солимо і присипаємо натертим сиром. Поміщаємо лоток в мультиварку над рибою і готуємо страву в режимі «Випічка» близько півгодини.
Подаємо ароматну рибку з картоплею, притрусивши зеленню.