Цвітна капуста - овоч з ніжним і соковитим смаком, володіє приголомшливими поживними і дієтичними властивостями, які не притаманні іншим видам капусти і більшості овочів. Крім того, в ньому міститься цілий вітамінний комплекс і безліч макроелементів. У медицині рекомендують регулярно вживати цвітну капусту людям, що мають проблеми зі здоров'ям шлунково-кишкового тракту, так як вона сприяє нормалізації травлення і навіть загоєнню виразок і ерозій.
З цвітної капусти можна приготувати безліч смачних, цікавих і оригінальних страв. Ми сьогодні розповімо про те, як приготувати запіканку з цвітної капусти в мультиварці.
Запіканка з кольорової капустою і куркою
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан середніх розмірів; куряче філе – 450-500 г; цибуля ріпчаста великий – 1 шт.; яйце куряче – 5 шт.; сметана - 20 г; вершки (жирність 10%) - 200 мл; вершкове масло - 10 г; пікантний сир твердий - 150 г; часник - 1 зубчик; олія соняшникова рафінована - 15 мл; зелень кропу - 2 гілочки; суміш свіжомелених перців – за смаком; спеція каррі - за смаком; сіль – за смаком. Приготування Качан цвітної капусти промиваємо, розрізаємо на суцвіття і варимо в каструлі зі злегка підсоленою водою чотири хвилини. Відварити можна і в мультиварці на режимі «Суп» протягом двадцяти хвилин.
Нарізане шматочками куряче філе і очищений, подрібнену цибулю обсмажуємо в мультиварці з вершковим і рослинним маслом в режимі «Випічка» протягом двадцяти хвилин, періодично помішуючи.
Збиваємо яйця зі сметаною, вершками і сіллю. Потім додаємо карі, перець, подрібнений часник і перемішуємо. Сир натираємо на крупній тертці.
До обсмаженої курки з цибулею викладаємо відварену цвітну капусту, заливаємо яєчно-вершковою сумішшю і готуємо в режимі «Гасіння» сорок хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця приготування посипаємо блюдо тертим сиром.
Подаємо ароматну запіканку, притрусивши січеною зеленню кропу.
Як варіант, можна приготувати смачну запіканку з кольоровою капустою і м'ясним фаршем, а при бажанні фарш розбавити рисом. Оформлення у вигляді капустяного суцвіття додасть страві оригінальності. Давайте приготуємо!
М'ясна запіканка з кольорової капустою
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан середніх розмірів; м'ясний фарш будь-якого складу – 300-350 м; цибуля ріпчаста великий – 200 г; бекон копчений - 90 г; яйце – 1 шт.; сметана - 50 г; твердий пікантний сир - 75 г; часник - 1 зубчик; олія соняшникова рафінована - 15 мл; зелень кропу - 2 гілочки; суміш перців – за смаком; паприка мелена - на смак; цукровий пісок - щіпка; салатні листя - 4 шт.; сіль – за смаком. Приготування Цвітну капусту промиваємо, зрізаємо і поділяємо суцвіття. Тепер відварюємо у воді з сіллю чотири хвилини, зливаємо і даємо воді стекти.
В режимі «Випічка» протягом п'ятнадцяти хвилин обсмажуємо очищені і нарізані цибуля, бекон і часник. Наприкінці смаження солимо, додаємо дрібку цукру і перемішуємо.
На наступному етапі змішуємо м'ясний фарш, піджарку, яйця, додаємо сіль, суміш перців, паприку і гарненько перемішуємо. Тепер формуємо з фаршу куля, поміщаємо його в чашу мультиварки, попередньо щедро промазав її маслом, і рівномірно «садимо» суцвіття капусти на фарш. У підсумку отримуємо подобу качана цвітної капусти.
Обмазуємо запіканку сметаною і готуємо протягом шістдесяти хвилин в режимі «Випічка». За п'ятнадцять хвилин до кінця запікання посипаємо натертим на крупній тертці сиром.
Подаємо запіканку на блюді з салатними листям, присипавши кропом.