Мультиварка – безперечно, цікавий пристрій, але важко не погодитися з тим, що новомодний кухонний гаджет можна замінити звичайною кухонною плитою. Винятком для мультиварок є лише режим «Гасіння». Зрозуміло, ця опція доступна і в простій жаровні, але тієї повноти смаку, яка формується при тривалому готуванні в чашу мультиварки, гасінням на звичайній плиті не домогтися. Перевірити це твердження на власному досвіді можна, приготувавши тушковану капусту з м'ясом в мультиварці за наступними рецептами.
Тушкована квашена капуста з м'ясом в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; цибуля ріпчаста - 90 г; часник - 2 зубки; борошно - 35 г; яловича солонина - 450 г; квашена капуста - 320 г; картопля - 170 г; вустерський соус - 15 мл; вершки - 120 мл; листя лавра - 2 шт.; курячий або яловичий бульйон - 2 л; тертий сир, хліб - для подачі. Приготування Розігрів чашу пристрою, розтопіть в ній вершкове масло і спасеруйте на ньому цибулю. До цибулевої засмажки додайте часник, трохи борошна і перемішайте. Тепер настала черга додавання інших інгредієнтів: сміливо відправляйте в чашу все, крім вершків, сиру і хліба. Закрийте кришку пристрою і виставте режим «Суп» або «Тушкування» на пару годин. Після звукового сигналу заправте суп вершками, а розлив по тарілках, посипте сиром і подавайте з хлібом.
Тушкована капуста з м'ясом, грибами і чорносливом в мультиварці – рецепт
Інгредієнти: квашена капуста - 2 кг; свіжа капуста - 15 кг; індичка - 900 г; пісна яловичина і свинина - 18 кг; свиняча ковбаса або бекон - 150 г; білі гриби (сушені) - 55 г; жменя чорносливу; ріпчаста цибуля - 540 г; томатний сік - 900 мл; томатна паста - 45 г; кмин, перець запашний - за смаком. Приготування Попередньо залийте гриби гарячою водою і дайте набрякнути. Змішайте рідину з-під грибів з томатним соком і пастою, а самі гриби наріжте і обсмажте з півкільцями цибулі на шматочки бекону, використовуючи режим «Випічка». До засмажки покладіть соломку чорносливу, спеції і нарізну кубиками м'ясо. Коли м'ясо схопиться, покладіть в чашу обидва види капусти і залийте томатно-грибним розчином, який ми приготували раннє.
Тушкувати капусту з м'ясом в мультиварці слід в режимі «Суп» або «Гасіння» 25 години.
Свіжа пекінська капуста тушкована з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина 450 г; рисова локшина - 75 г; головка пекінської капусти; твердий тофу - 130 г; гриби шиітаке - 8 шт.; шпинат і зелений лук; бульйон даши - 25 л; соєвий соус - 55 іл; мірін - 60 мл; саке - 30 мл Приготування Нарізану соломкою яловичину обсмажуємо на сухій розігрітій чаші разом з грибами. Коли останні віддадуть всю свою вологу, заливаємо м'ясо бульйоном, соєю, мирином і саке, закриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо годину, використовуючи «Гасіння». Після закінчення часу, що залишився бульйон кладемо капусту і рисову локшину, виставляємо додаткові 20 хвилин на таймері. У фіналі доповніть тушковану капусту жменею шпинату і зеленою цибулею, дайте рагу настоятися 10 хвилин і спробуйте в компанії тофу.
Тушкована капуста з м'ясом і овочами в мультиварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 280 м; яловичина - 500 г; морква - 120 г; солодкий перець - 140 г; ріпчаста цибуля - 140 г; бульби картоплі - 200 г; томатна паста - 35 г; яловичий бульйон - 550 мл Приготування На дно мультиварочной чаші укладаємо кубики картоплі, моркву, цибулю і перець шарами. Приправляємо все і доповнюємо листям лавра перед тим, як викласти в каструлю м'ясо. Фінальним шаром рагу стане нашаткована капуста, після чого, весь вміст чаші заливаємо розчином томатної пасти в бульйоні. Залишається лише накрити кришку пристрою і приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці використовуючи режим «Гасіння» півтори години.