Солянка — це блюдо російської кухні. Її основою є кислі, солоні або гострі компоненти. Це блюдо зазвичай готують з квашеної капусти, але можна використовувати і свіжу. За способом приготування, залежно від консистенції, солянка може бути рідкою і густий. Вона не втрачає смакових якостей, при вживанні її як в гарячому, так і холодному вигляді. А приготування солянки з капусти в мультиварці значно спрощує цей процес. Крім того, страва, приготована таким способом, виходить більш насиченим і соковитим.
Солянка з свіжої капусти зі свининою в мультиварці
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 1 кг; м'ясо свиняче – 04 кг; морква – 200 г; цибуля – 175 г; томатний сік – 200 мл; рослинна олія – 25 мл; болгарський солодкий перець – 100 г; часник – 2 зубчики; запашний перець горошком – 2 шт.; лаврове листя – 2 шт.; суміш свіжомелених перців; сіль; свіжа зелень. Приготування Промите, просушене і нарізане невеликими шматочками свиняче м'ясо обсмажуємо в режимі «Випічка» до підрум'янення. Потім додаємо очищені і нарізані соломкою моркву і цибулю і смажимо ще двадцять хвилин.
Болгарський перець і капусту нарізаємо кубиками розміром у півтора сантиметра, викладаємо до смаженій з морквою і цибулею м'яса, заливаємо томатним соком, додаємо подрібнений часник, сіль, суміш перців, лаврове листя, запашний перець і готуємо в режимі «Гасіння» п'ятдесят хвилин.
Подаємо пахучу смачну солянку з рубаною зеленню.
Солянка з квашеної капусти з курячим м'ясом і грибами в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 550 г; капуста квашена – 1000 м; печериці – 220 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; томатний сік – 200 мл; рослинна олія – 20 г; часник – 3 зубчики; запашний перець горошком – 2 шт.; лаврове листя – 2 шт.; сіль і цукор; маслини; нарізані часточки лимона; зелень петрушки, базиліка та кропу. Приготування Очищені і нарізані соломкою моркву і цибулю обсмажуємо в режимі «Випічка» п'ятнадцять хвилин, додаємо м'ясо курки і смажимо ще стільки ж. Потім додаємо квашену капусту, промиті і нарізані печериці, подрібнений часник, сіль і цукор, лаврове листя, запашний і чорний перець, заливаємо томатним соком і готуємо в режимі «Гасіння» дев'яносто хвилин.
Подаємо, прикрасивши нарізаними маслинами і шматочком лимона.