Капуста – один з найпоширеніших і недорогих овочів, які широко і з великим успіхом використовуються в кулінарії для приготування різноманітних страв. Вона чудово поєднується абсолютно з усіма продуктами, з будь-якими видами м'яса і овочів, а з додаванням різних спецій кожен раз розкриває все нові нотки смаку.
При гасінні у капусту додають м'ясо, овочі, сухофрукти. Це робить її смак багатше та насиченим. Приготувавши таку капусту з м'ясним фаршем і рисом, отримуємо всіма улюблений смак лінивих голубців тільки часу на приготування цього чудового блюда йде набагато менше. А використання в процесі мультиварки спрощує завдання вдвічі. Крім того, страви в цьому диво-апараті виходить з ніжним і соковитим смаком.
Як правильно гасити капусту з фаршем в мультиварці ми вам зараз розповімо.
Рецепт тушкованої капусти з фаршем, рисом і сметаною в мультиварці
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 1 кг; будь-м'ясний фарш – 04 кг; морква – 200 г; цибуля – 175 г; рис – 170 г; томатний сік – 400 мл; сметана – 90 г; часник – 1 зубчик; лавровий лист – 1 шт.; чорний перець; сіль; свіжа зелень. Приготування Очищений цибулю нарізаємо кубиками, моркву дрібною соломкою, шаткуємо капусту. У велику миску викладаємо фарш, рис, все подрібнені овочі, додаємо сметану, томатний сік, подрібнений зубчик часнику, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в чашу мультиварки. Готуємо одну годину в режимі «Випічка», потім перемикаємо на «Підігрів» і витримуємо ще тридцять хвилин.
Подаємо запашну тушковану капусту з фаршем зі свіжою сметаною і рубаною зеленню.
Тушкована капуста з курячим фаршем і грибами, приготована в мультиварці
Інгредієнти: курячий фарш – 550 г; капуста білоголова свіжа – 1 кг; печериці – 300 г; морква – 200 г; цибуля – 200 г; томатний сік – 200 мл; рафінована рослинна олія – 20 г; часник – 1 зубчик; чорний перець горошком – 5 шт.; сіль; рубана зелень петрушки, базиліка та кропу. Приготування Очищену і нарізану кубиками моркву і подрібнену цибулю обсмажуємо в мультиварці з рослинним маслом на режимі «Випічка» п'ятнадцять хвилин. Додаємо курячий фарш, нашатковану і обмятую з сіллю капусту, промиті і нарізані гриби, подрібнений часник, горошини чорного перцю і все ретельно перемішуємо. Заливаємо підготовленим томатним соком і готуємо в режимі «Гасіння» два з половиною години.
Смачна тушкована капуста з курячим фаршем і грибами в мультиварці готова. Подаємо страву до столу зі свіжою зеленню базиліка, петрушки і кропу.