Тушкована капуста з грибами, приготована в мультиварці, виходить неймовірно ароматною, соковитою і приголомшливо смачною! Таке блюдо викличе захоплення у ваших домочадців і стане улюбленою повсякденною стравою. Пропонуємо вам кілька способів його приготування.
Тушкована капуста з грибами та квасолею
Інгредієнти: білокачанна свіжа капуста – 800 г; свіжі печериці – 300 г; цибулина – 1 шт.; консервована квасоля – 1 банка; морква – 1 шт.; томатна паста – 10 г; масло рослинне – 20 мл; вода фільтрована – 300 мл; спеції. Приготування Свіжі гриби обробляємо, дрібненько ріжемо ножем і кидаємо в ємність мультиварки. Наливаємо трохи масла, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо приблизно 30 хвилин. Цим часом чистимо овочі, а потім моркву натираємо на крупній терочке, а подрібнюємо цибулину кубиками. Додаємо їх до грибів і ретельно все перемішуємо. Тушкуємо ще хвилин 15 на тій же програмі, кладемо томатну пасту і готуємо до звукового сигналу. Капусту тоненько шаткуємо, викладаємо в обжарку, підливаємо воду, приправляємо спеціями і підсолюємо за смаком. Переводимо прилад в режим «Варка на пару» і чекаємо ще 15 години. Періодично страву необхідно перемішувати. Хвилин за 20 кладемо консервовану квасолю і доводимо страву та готовності.
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом і грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 300 г; білокачанна капуста – 800 г; цибулина – 1 шт.; спеції; морква – 1 шт.; олія рослинна; заморожені підосичники – 200 г; соус томатний – 2 ст. ложки; спеції. Приготування У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо заморожені гриби, нарізане шматочками м'ясо, і готуємо, виставивши режим «Смаження», поки не випарується вся волога, і овочі не зарум'яняться. Цим часом чистимо цибулину і шаткуємо її півкільцями. Морквину обробляємо і нарізаємо длинненькой тоненькою соломкою. Капусту шаткуємо смужками. У чашу мультиварки підливаємо ще трохи масла, викладаємо цибульку з морквою, підрум'янюємо на режимі «Смаження» хвилин 15. Потім додаємо підготовлену капусту і ретельно все перемішуємо. Солимо і перчимо за смаковими переваги, вибираємо на дисплеї режим «Гасіння» і встановлюємо час на 15-2 години, в залежності від сорту капусти. Так, наприклад, молода капуста гаситься дуже швидко, а для зимових сортів потрібно трохи більше часу. Через годину додаємо в страву томатний соус і ретельно все перемішуємо. За бажанням кидаємо лавровий листочок і ароматну зелень. Після звукового сигналу, акуратно перекладаємо тушковану капусту по тарілочках і подаємо до столу, додавши сметанку.
Цвітна капуста тушкована з грибами
Інгредієнти: капуста цвітна – 500 г; свіжі гриби (печериці) – 200 г; помідори свіжі – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 50 мл Приготування Моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо тоненькою соломкою. Цибулину обробляємо,
дрібно шаткуємо, а поділяємо цвітну капусту акуратно на невеликі суцвіття. Потім кладемо всі підготовлені овочі в теплу фільтровану воду, солимо за смаком і доводимо до закипання. Печериці рубаємо пластинками і обсмажуємо на сковорідці. Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і подрібнюємо в блендері до стану пюре. Тепер беремо ємність мультиварки, наливаємо масло, викладаємо всі овочі і закриваємо кришку. Вибираємо режим «Смаження» і готуємо хвилин 10 а потім переводимо прилад в програму «Гасіння» засікаємо ще 15 хвилин. Після звукового сигналу тушковану капусту подаємо до столу.