Ми вже відкрили сезон літніх рецептів і не раз розповідали про те, яким чином можна приготувати один з головних овочів цієї пори року – кабачок. Тепер, аналогові кабачкові рецепти будемо втілювати в життя з допомогою поширеного кухонного гаджета – мультиварки.
Як приготувати фаршировані кабачки з куркою?
Інгредієнти: кабачки - 750 г; курятина - 230 г; крем-сир - 35 г; суміш твердих сирів - 60 г; перець халапеньо - за смаком. Приготування Поки мультиварка розігрівається на «Випікання», займемося підготовкою самих кабачків і начинки для них. Кабачки розрізаємо уздовж, навпіл, а з допомогою ложки виймаємо з плоду насіння і частину м'якоті так, щоб на виході отримати подібність овочевого каное. Коли кабачки готові, беремося за куру, її слід подрібнити і обсмажити, а потім змішати з крем-сиром і нарізаним перцем. Отриману пасту розподіляємо в порожнині кабачкового каное і викладаємо овочі в каструлю. На таймері виставляємо годину, а через 2/3 часу посипаємо верхівку страви порцією твердого сиру.
Кабачки, фаршировані сиром і часником
Інгредієнти: кабачки (середнього розміру) - 2 шт.; рікотта або сир - 110 г; твердий сир - 45 г; часникові зубки - 3 шт.; крем-сир - 60 г; зелень кропу. Приготування Розрізавши кабачки на рівні половинки, витягаємо з кожної насіння і частину м'якоті. За допомогою блендера збиваємо всі види сирів в однорідну пасту, яку за смаком доповнюємо зеленню кропу і розтертим з морською сіллю часником. Наповнюємо сиром порожнини в овочах і ставимо все готуватися 50 хвилин на «Випікання».
Це блюдо і так досить низькокалорійне, але якщо ви хочете зробити його ще корисніше, то приготуйте фаршировані кабачки в мультиварці на пару, розмістивши кабачкові човники на решітці пароварки поверх чаші з водою. Приготування у відповідному режимі займе лише півгодини.
Кабачки, фаршировані м'ясним фаршем в клярі
Якщо раніше мова йшла про цілком низькокалорійних рецептах, то до їх числа не віднесеш. Обсмажений з великою кількістю масла кабачок, в доповненні начинки з м'ясного фаршу з ароматними прянощами, стане вашим фаворитом серед гарячих закусок цього літа.
Інгредієнти: великий кабачок - 1 шт.; борошно - 85 м; газована вода або пиво - 150 г; м'ясний фарш - 230 г; сушений розмарин - щіпка; часникові зубки - 2 шт.; копчена паприка - 1 ч. ложка. Приготування Поки масло нагрівається в чашу мультиварки на «Випікання», наріжте кабачок великими кружечками і виріжте насіння, перетворюючи кожен кружечок в кільце. Приготуйте легкий кляр з газованої води і борошна. Для м'ясної начинки необхідно з'єднати фарш (курячий або яловичий) з копченої паприкою, нарізаним розмарином і подрібненим часником. Начинку викладаємо в отвір кабачкового шматочки і розрівнюємо, на манер котлетки. Занурюємо кабачок в кляр, даємо надлишків стекти. Обсмажуємо фаршировані кабачки в мультиварці до зарум'янювання прямо в чаші пристрою.
Кабачки, фаршировані овочами
Інгредієнти: кабачки (середнього розміру) - 4 шт.; баклажан (великий) - 1 шт.; фіолетовий цибулю - 70 г; солодкий перець 90 г; часникові зубки - 2 шт.; зелень петрушки; хлібна крихта - 112 г; тертий пармезан - 50 г; томатне пюре - 90 мл Приготування Розділивши кабачки на дві половини, витягаємо з кожної насіння, дрібно нарізаємо їх і пасеруємо на розігрітій олії з м'якоттю баклажанів, перцем і цибулею на «Випікання». Режим не перемикаємо, овочеву начинку змішуємо з томатним пюре, розкладаємо по кабачковым лодочкам і посипаємо хлібної крихтою з сиром. Повертаємо блюдо назад в чашу і готуємо протягом години. У фіналі залишається лише додати зелень петрушки.