Гуляш – це мікс густого м'ясного рагу і ароматного супу, який звичайно готується кілька годин для досягнення більшої ніжності шматочків м'яса, але з появою трохи більш сучасної техніки процес приготування м'ясного гуляшу значно спростився і прискорився. Якщо у вас мало часу – це ще не привід відмовляти собі в щільному м'ясному вечері, приготуйте м'ясний гуляш з допомогою мікрохвильовки, скоротивши час у більш ніж 2 рази.
Суп гуляш в мікрохвильовці – рецепт
Інгредієнти: яловичина - 500 г; кукурудзяна олія - 15 мл; цибуля-порей - 50 г; цибуля ріпчаста - 70 г; морква - 70 г; часникові зубчики - 3 шт.; стебло селери ; томатна паста - 50 р; філе анчоуса - 30 г; червоне вино - 40 мл; винний оцет - 10 мл; томати у власному соку - 300 мл; м'ясний бульйон - 200 мл; лист лавра; гілочка чебрецю. Приготування Починаємо приготування гуляшу з підготовки всіх інгредієнтів. Нарізаємо м'ясо кубиками зі стороною в сантиметр. Подрібнюємо цибулю і селеру, моркву крупно натираємо, а часник розтираємо в пасту з хорошою пучкою крупної солі і меленого перцю. У бульйоні розвести томатну пасту, додаємо провину, трохи оцту, пюрированные консервовані томати, подрібнене філе анчоуса, а також лавр і тимьян.
Закладаємо шматки яловичини в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі. Заливаємо м'ясо сумішшю з бульйону з томатом і іншими добавками, всипаємо овочі і ставимо посуд у пристрій. Виставляємо максимальну потужність і готуємо яловичину протягом 15 хвилин. Далі зменшуємо потужність до середньої і залишаємо м'ясо ще на 10 хвилин. Перед подачею, гуляш повинен постояти під кришкою прямо в мікрохвильовці протягом ще 10 хвилин.
Грибний гуляш зі свининою в мікрохвильовці – рецепт
Інгредієнти: свинина - 800 г; борошно - 10 г; цибулю-шалот - 80 г; часникові зубчики - 2 шт.; біле вино - 100 мл; морква - 80 г; картопля - 200 г; томати консервовані - 200 г; печериці - 200 г; зелень і спеції для м'яса. Приготування Для приготування соусу для гуляшу пюрируем консервовані томати у власному соку і змішуємо їх з вином, спеціями для м'яса і розтертим в пасту часником. Якщо соус виходить густим, додайте трохи води або бульйону. Нарізаємо цибулю, моркву і очищену картоплю кубиками, рівними за розміром кубиками свинини. Закладаємо м'ясо і овочі в посуд для приготування в мікрохвильовій печі, гриби залишаємо цілими, а потім заливаємо все соусом. Виставляємо максимальну потужність пристрою і розміщуємо в ньому гуляш. Готуємо м'ясо і овочі протягом 15 хвилин, після чого знижуємо потужність до середньої і готуємо ще 10 хвилин.