Сучасні кухонні гаджети створені для того, щоб робити наше життя легше і немає сенсу заперечувати, що зі своїм завданням їм вдається прекрасно справлятися. Рецепти далі стануть прекрасним доказом, адже ми будемо розбиратися з тим, як зробити печену картоплю в мікрохвильовці.
Печена картопля в мікрохвильовці – рецепт
Попередньо виберіть картоплини приблизно однакового розміру. Кожен бульба сполосніть, обсушіть і змастіть маслом, після чого приправте щедрою порцією морської солі або її сумішшю з перцем, сушеними травами та іншими прянощами. Після, наколіть картоплю виделкою або зробіть Х-подібний надріз на одній із сторін – пророблені отвори послужать місцем для виходу пари і запобіжать підривання картоплі під час приготування, якщо ви вирішили готувати печену картоплю в мундирі в мікрохвильовці. Тепер настає черга самого відповідального моменту – вибору часу приготування. Зазвичай, при самій високій потужності бульби середнього розміру готуються близько 10-12 хвилин, але якщо по закінченні часу картопля все одно твердовата всередині, то продовжите готування на хвилину-дві, через кожні 60 секунд перевіряючи ступінь готовності. Якщо ви готуєте відразу кілька картоплин за раз, то відразу збільшуйте час приготування на 2/3 наприклад, якщо один бульба готується 10 хвилин, то кілька займуть 17 хвилин.
Якщо ви хочете отримати картоплю з хрусткою шкіркою, то поспішаємо вас розчарувати – в мікрохвильовці її добитися не вийде, а тому після того, як бульба дійде до готовності, його необхідно буде відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 18-20 хвилин.
Печена картопля з салом і сиром у мікрохвильовці
Перед тим, як приготувати печену картоплю в мікрохвильовці, вимийте і обсушіть її, а потім часто
надріжте впоперек, не прорізаючи до кінця. Надрізи щедро посоліть і покладіть в них скибочки сала або бекону упереміж з шматочками сиру. Подібні картопляні «гармошки» можна начиняти всім, що душі завгодно, а можна залишати порожніми, використовуючи надрізи для розподілу трав і спецій.
Встановлюємо максимальну потужність пристрою і картоплю запікаємо протягом 8 хвилин, після чого перевіряємо готовність і, при необхідності, продовжуємо процес запікання ще на хвилину. Подавайте таку картоплю з великою кількістю зелені і сметаною в якості гарніру до свіжих салатів.