Вернуться назад Распечатать

Курка в мікрохвильовці

Курка в мікрохвильовці
Якщо ви вирішили приготувати курку з ніжним м'ясом і хрусткою скоринкою, або віддаєте перевагу соковиті шматочки під соусом і при цьому відчуваєте дефіцит часу, кращим варіантом є приготування курки з використанням мікрохвильової печі.
Необхідно лише підготувати курку, шляхом обробки її поверхні спеціальним складом для додання особливого смаку та аромату страви або попередньо замаринувавши, тим самим зменшивши час приготування.
Обсяг будь СВЧ печі менше стандартної духовки, тому перед приміщенням курки в мікрохвильовку їй необхідно надати компактну форму, для чого виступаючі кінцівки – ноги і крила кріпляться за допомогою дерев'яних шпажок до тушки, і щоб вони не пережаривались, прикриваються фольгою. Причому фольга повинна бути спеціальна, для використання в мікрохвильових печах.
Пакет або, так званий, рукав для приготування курки в мікрохвильовці дозволить заощадити час готування і створити дуже соковиту і добре приготовану консистенцію м'яса, але, щоб отримати корочку на продукті, його необхідно потримати якийсь час, під конвекцією та грилем в печі без рукава.
Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, то суфле з курки в мікрохвильовці дозволить вам створити справді дуже смачне, ніжне та дієтичне блюдо, яке користується великим попитом в хороших ресторанах, а приготувати його в домашніх умовах за допомогою мікрохвильової печі не складе великої праці.

Курка-гриль в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • невелика ціла куряча тушка (12-14 кг) – 1 шт.;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • мелений коріандр – 1 ч. ложка;

  • куркума – 1 ч. ложка;

  • солодка паприка – 1 ч. ложка;

  • часник – 3 зубчики;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • мед – 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Тушку курки обмиваємо, гарненько обсушуємо, натираємо зовні і всередині маринадом, приготованим з рослинної олії, лимонного соку, коріандру, куркуми, паприки, видавленого через прес часнику, солі і перцю і залишаємо мінімум на годину. Чим більше часу буде маринуватися ваша курочка, тим вона смачніше. Ідеально залишити тушку в маринаді в холодильнику на ніч або, якщо є можливість на добу.
    Просочену курку, в залежності від можливостей вашої мікрохвильової печі, нанизуємо на вертел, викладаємо на решітку або просто в лоток, обертаємо спеціальної для СВЧ печей фольгою ніжки і крильця і готуємо для початку приблизно десять хвилин. Потім дістаємо курочку, даємо трохи охолонути, змащуємо сумішшю гірчиці і меду, повертаємо в мікрохвильовку і готуємо в комбінованому режимі за п'ятнадцять хвилин з кожного боку. За десять хвилин до кінця приготування знімаємо фольгу з ніжок і крилець.
    Наша ароматна і шалено смачна курка, приготована в мікрохвильовій печі, чудово поєднується з картопляним пюре або овочами.

    Курка в мікрохвильовці з картоплею в пакеті


    Інгредієнти:

  • невелика ціла куряча тушка (1-12 кг) – 1 шт.;

  • майонез – 50 г;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • приправа для курки – 1 ст. ложка;

  • часник – 3 зубчики;

  • картопля – 4 великих бульби;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.
  • Курка в мікрохвильовці


    Приготування
    Промиту і просушену курячу тушку змащуємо сумішшю майонезу, олії, солі, перцю, приправ і розтертого часнику і залишаємо мінімум на одну годину. Потім поміщаємо її в пакет для запікання, туди ж складаємо очищений і нарізаний часточками картоплю, соломкою моркву і півкільцями цибулю. Зав'язуємо пакет з двох сторін, поміщаємо його в підходящий посуд для мікрохвильової печі, кінці пакету підверніть під блюдо і робимо зверху за допомогою ножа кілька надрізів. Готуємо курочку з овочами приблизно двадцять хвилин при потужності 850 ватт. Потім розрізаємо рукав і даємо зарум'янитися під грилем п'ять-сім хвилин.