Вернуться назад Распечатать

Піца в мікрохвильовці

Піца в мікрохвильовці
Сьогодні ми розглянемо альтернативний і доволі швидкий спосіб приготування піци – в мікрохвильовці. При цьому смак і зовнішній вигляд страви залишиться класичним.
Крім швидкості приготування, такий спосіб має ряд інших переваг. Так за рахунок прогріву всього її обсягу тісто для піци в мікрохвильовці пропікається набагато краще, навіть з більш товстим його шаром. Піца не так сильно підгорає завдяки використанню спеціального посуду для мікрохвильової печі.
Тісто можна використовувати як готове, так і самостійно приготоване, враховуючи лише те, що воно повинно бути більш рідким (м'яким), ніж звичайне.
Найшвидший варіант випікання піци в мікрохвильовці - це формування її на готовій основі, яка представлена у великому асортименті в супермаркетах.
Нижче розглянемо, як правильно приготувати піцу в мікрохвильовці.

Швидка піца з шинкою в мікрохвильовці


Інгредієнти:
Тісто для піци в мікрохвильовці:

  • борошно – 275 г;

  • вода – 100 г;

  • цукровий пісок – 12 м;

  • сода, погашена яблучним оцтом – 1/2 ч. ложки;

  • маргарин – 100 г;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;


  • Начинка:

  • шинка – 150 г;

  • маслини – 10 шт.;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • цибуля невеликий – 1 шт.;

  • сир – 50 г;

  • вершкове масло – 15 ст. ложки;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Заморожений маргарин натираємо на тертці, змішуємо з борошном, доливаємо воду з розчиненою в ній сіллю і цукром, і гашену соду. Замішуємо м'яке і еластичне тісто і залишаємо під плівкою в холодильнику на дві години.
    Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо, потім складаємо вчетверо і знову розгортаємо. Повторюємо аналогічним чином ще два рази. Потім формуємо з отриманого тесту основу для нашої майбутньої піци з невеликими бортиками діаметром приблизно двадцять п'ять сантиметрів і товщиною десять міліметрів, і викладаємо на блюдо. Зверху розподіляємо шинку, нарізану шматочками, кружечки маслин, помідорів і цибулі, поливаємо зверху топленим вершковим маслом, посипаємо перцем і пропущеним через тертці твердим сиром. Запікаємо в мікрохвильовій печі вісім-десять хвилин на середній потужності і ще п'ять на високій. Готову піцу можна прикрасити листочками базиліку.

    Піца в мікрохвильовці на готової замороженої основі


    Інгредієнти:

  • готова заморожена основа для піци – 1 шт.;

  • відварне м'ясо курки – 100 г;

  • гриби – 150 г;

  • цибуля невеликий – 1 шт.;

  • сир – 70 г;

  • маслини – 7-10 шт.;

  • свіжа зелень;

  • кетчуп або томатний соус ;

  • майонез;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Готову основу для піци, якщо це необхідно, розморожуємо, змащуємо зверху сумішшю майонезу і томатного соусу або кетчупа. Зверху розкладаємо шматочки відвареної курки, нарізані колечками маслини, півкільця цибулі і попередньо відварені і нарізані гриби. Посипаємо перцем, нарубаної свіжої зеленню і пропущеним через тертці сиром. Запікаємо в мікрохвильовій печі три-п'ять хвилин на максимальній потужності. Подаємо ароматну піцу гарячої.

    Піца в мікрохвильовці на готовій основі за п'ять хвилин


    Інгредієнти:

  • готова основа для піци – 1 шт.;

  • ковбаса варена або копчена – 150 г;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • цибуля невеликий – 1 шт.;
  • Піца в мікрохвильовці

  • сир – 75 г;

  • свіжа зелень;

  • кетчуп або томатний соус;

  • прованські трави.


  • Приготування
    Готову основу для піци змащуємо зверху томатним соусом або кетчупом і посипаємо прованськими травами. Зверху розкладаємо шматочки нарізаної вареної або копченої ковбаси, нарізані кружальцями помідори і півкільця цибулі. Посипаємо нарубаної свіжої зеленню і пропущеним через велику або середню тертку сиром. Запікаємо в мікрохвильовій печі три-п'ять хвилин на максимальній потужності.