Іноді хочеться ситної і простої їжі, але зовсім не хочеться проводити піввечора на кухні біля плити! У такий ситуації вас виручить цей класичний і простий рецепт картоплі, приготована в мікрохвильовій печі. Цей прилад прискорить процес, заощадить ваш час, а страва вийде неймовірно смачним і ситним. Отже, сьогодні ми розповімо вам, як запекти картоплю в мікрохвильовці.
Як запекти картоплю в мікрохвильовці?
Інгредієнти: картопля – 2 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Картопля ретельно промиваємо щіткою, проколюємо в декількох місцях виделкою і відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 5 хвилин, поклавши на спеціальну тарілку. Включаємо прилад на повну потужність. Через зазначений час, акуратно перевертаємо овоч на іншу сторону і відправляємо ще на 5 хвилин у мікрохвильовку. Готову страву присипаємо спеціями, поливаємо маслом і подаємо до столу.
Як запекти картоплю в мікрохвильовці?
Інгредієнти: картопля – 500 г; спеції; вода фільтрована – 100 мл Для соусу:
вершковий сир – 3 ч. ложки; масло рослинне – 2 ч. ложки; свіжа зелень ; сметана – 2 ч. ложки; спеції. Приготування Першим ділом чистимо картоплю від шкірки, а потім гарненько промиваємо під холодною водою. Потім викладаємо у велику миску, наливаємо трохи тепленької водички, накриваємо зверху плоскою тарілкою або загортаємо в поліетиленовий пакет. Відправляємо конструкцію в мікрохвильовку і запікаємо на максимальній потужності хвилин 8-10.
А цим часом, давайте приготуємо соус. Для цього беремо миску, викладаємо в неї вершковий сир і підливаємо рослинне масло. Потім дрібненько нарізаємо зелень і додаємо до сиру. Приправляємо суміш спеціями і ретельно перемішуємо. Після закінчення часу, дістаємо гарячий картопля, остуджуємо, акуратно розрізаємо навпіл і підсолюємо за смаком. Готову картоплю розкладаємо по порційних тарілках і поливаємо зверху сирним соусом.
Як запекти картоплю з куркою в мікрохвильовці?
Інгредієнти: курка – 600 г; майонез – 2 ст. ложки; картопля – 5 шт.; оцет яблучний – 2 ст. ложки; спеції; кріп – за бажанням; приправа – за смаком; куркума – по смаку. Приготування Отже, зараз ми розповімо вам, як запекти картоплю в мікрохвильовці в пакеті. Курку заздалегідь розморожуємо, ретельно промиваємо і м'ясо обсушуємо на рушник.
Тепер готуємо маринад. Для цього змішуємо майонез з оцтом, солимо, перчимо до смаку, додаємо приправи і куркуму. Ретельно все перемішуємо, обвалюємо курочку в маринаді і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Цим часом чистимо картоплю, солимо її за смаком. Тепер беремо скляну посуд, відрізаємо пакет для запікання, кладемо курку та картоплю. Напускаем в рукав побільше повітря і туго зав'язуємо краю. Обов'язково проколюємо його в декількох місцях і відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 20 хвилин, вибравши у налаштуваннях приладу максимальну потужність. Після закінчення часу, дістаємо рукав, розрізаємо і насолоджуємося приголомшливим смаком і ароматом готового страви.
Як запекти картоплю в мікрохвильовці з салом?
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; зелень кропу – за смаком; сало – 100 г; спеції. Приготування Для запікання картоплі в мікрохвильовці овоч добре промиваємо і розрізаємо на половинки. Сало шаткуємо ножем тоненькими скибочками. Потім викладаємо картоплю зрізом догори у посуд і солимо за смаком. Зверху прикриваємо кожну заготовку шматочком сала, затягуємо плівкою і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на 20 хвилин. Готуємо страву при потужності 700 Вт. Перед подачею на стіл посипаємо все рубаною петрушкою.