Хочете приготувати смачну вечерю, але у вас немає зайвого часу? Тоді ми розповімо вам, як приготувати пельмені в мікрохвильовці.
Пельмені в горщиках в мікрохвильовці
Інгредієнти: пельмені заморожені – 1 кг; спеції; лавровий лист – 2 шт. Приготування Отже, спочатку давайте розглянемо, як зварити пельмені в мікрохвильовці. Пельмені заздалегідь розморожуємо, висипаємо в глиняний горщик і заливаємо крутим окропом. Посипаємо все спеціями за смаком, додаємо за бажанням лавровий лист і ставимо в піч. На приладі виставляємо час – 6 хвилин і максимальну потужність. Готові пельмені подаємо до столу зі сметанкою, присипавши дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Пельмені, запечені в мікрохвильовці
Інгредієнти: пельмені – 15 шт.; кетчуп – 1 ст. ложка; сир – 120 г; майонез – 1 ст. ложка. Приготування Пельмені відварюємо в киплячій воді в каструльці або мікрохвильовій печі. А цим часом готуємо поки глибоку миску і промазуємо її гарненько кетчупом і майонезом. Сир натираємо на крупній тертці. Гарячі пельмені акуратно викладаємо на тарілку, посипаємо зверху сиром, накриваємо кришкою або іншою зручною тарілкою. Ставимо страву в мікрохвильовку і виставляємо таймер на 2 хвилинки. Потім дістаємо готові смачні пельмені за допомогою шумівки і подаємо до столу зі сметаною і зеленню.
Смажені пельмені в мікрохвильовці
Інгредієнти: вода – 500 мл; сир твердий – 230 г; масло вершкове – 150 г; пельмені – 500 г; спеції; зелень петрушки. Приготування В скляній каструлі кип'ятимо воду, додаємо сіль і акуратно опускаємо заморожені пельмені. Закриваємо кришку приладу і варимо на 75% потужності хвилин 7. Поки вони нудяться, натираємо на крупній терочке в окремі ємності твердий сир і попередньо заморожене масло. Промиту зелень струшуємо, відокремлюємо від жорстких гілочок і дрібно шаткуємо гострим ножем. Ось і все, всі приготування завершені.
Готові пельмені відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти бульйону. Тепер беремо широку тарілку, розкладаємо щільно рівний шар пельменів, присипаємо спеціями на ваш смак і викладаємо зверху терте маслечко. Виставляємо режим «Гриль» на 5 хвилин і відправляємо блюдо в мікрохвильову піч. Після закінчення даного проміжку часу, обережно виймаємо тарілку і обережно зливаємо залишки бульйону. Посипаємо рясно тертим сиром і залишками олійною стружки. Запікаємо нашу страву в режимі «Гриль» ще 5 хвилин. Трохи остиглі пельмені прикрашаємо рубаною зеленню і ставимо на стіл.
Пельмені в мікрохвильовці з овочевим бульйоном
Інгредієнти: пельмені заморожені – 12 шт.; вода фільтрована – 1 л; лавровий лист – 2 шт.; спеції; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; селера – 05 шт. Приготування У спеціальну глибоку миску наливаємо фільтровану воду і ставимо її в мікрохвильову піч на максимальну потужність, хвилин на 5. У закипілу воду кладемо очищені і нарізані кружальцями моркву і корінець селери. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і відправляємо в окріп. Також кидаємо за бажанням горошинки
чорного перцю і лаврушку. Ставимо все в мікрохвильову піч і засікаємо ще кілька хвилин.
Цим часом дістаємо з морозилки пельмені і акуратно занурюємо їх у гарячий овочевий бульйон . Відправляємо посуд знову в мікрохвильовку і виставляємо таймер на 7 хвилин. Якщо піч у вас потужна, то цього часу вистачить для їх повного приготування, але на всяк випадок перевірте готовність, розрізавши один – тісто має бути повністю проварена. Після цього акуратно витягаємо вироби з бульйону шумівкою, розкладаємо по тарілках і присипаємо рубаною зеленню.