Багато людей не можуть встояти і не побалувати себе магазинними сухариками. А діти взагалі часто крадькома їдять цю хімію. Ми розповімо вам, як швидко зробити сухарики в мікрохвильовці, які не принесуть вашому здоров'ю шкоди.
Сухарики в мікрохвильовці з часником
Інгредієнти: хліб білий – 5 скибочок; масло рослинне – 2 ст. ложки; часник – 4 зубчики; вода – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Беремо білий хліб і нарізаємо його спочатку скибочками, а потім розрізаємо на невеликі кубики. Окремо в невелику миску наливаємо фільтровану воду і додаємо сіль. Часник чистимо, видавлюємо через прес і викладаємо отриману суміш у воду. Сюди ж вливаємо рослинне масло і гарненько перемішуємо отриману масу. Тепер рясно збризкуємо нею наші сухарики або просто занурюємо їх швиденько в ароматну суміш. Далі рівномірно розкладаємо хлібні скибочки на плоске блюдо, яке спеціально призначене для приготування страв у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі. Готуємо сухарики, включивши максимальну потужність, по 1 хвилинки з кожного боку. Стежимо за тим, щоб вони не пересушились, а просто вкрилися апетитною хрусткою скоринкою. Ось і все, смачні домашні сухарики з часником готові.
Рецепт сухариків в мікрохвильовці з кунжутом
Інгредієнти: чорний хліб – 400 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції; часник – 3 зубчики; насіння кунжуту – 3 ст. ложки. Приготування Отже, беремо чорний хліб і нарізаємо його скибочками, а потім бажаними брусочками або кубиками. Після цього викладаємо заготовки на плоске блюдо і рівномірно збризкуємо рослинним маслом, весь час перевертаючи шматочки. Часник чистимо і пропускаємо через часникодавку. Після цього викладаємо суміш на хлібні шматочки і присипаємо за бажанням кунжутним насінням. Готуємо сухарики в мікрохвильовці, вибравши максимальну потужність, близько 7 хвилин, періодично перевертаючи їх на іншу сторону. Далі закуску охолоджуємо і подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Сухарики до пива в мікрохвильовці
Інгредієнти: хліб житнього – 200 р; сало копчене – 100 г; часник – 2 зубчики. Приготування Хліб нарізаємо гострим ножем соломкою або кубиками. Часник очищаємо і пропускаємо через часникодавку. Присипаємо хліб часниковою сумішшю і викладаємо в один шар на плоску тарілку, призначену для мікрохвильовки. Далі покриваємо кожен скибочку тоненькою соломкою сала. Включаємо прилад на максимальну потужність і готуємо сухарики протягом 10 хвилин. Готові сухарики охолоджуємо і подаємо до будь-якої страви, присипавши перчиком. Наприклад, саме такі сухарики чудово поєднуються з охолодженим пивом.
Як зробити гострі сухарики в мікрохвильовці?
Інгредієнти: хліб житній – 500 г; масло рослинне – 50 мл; паприка мелена – 1 ч. ложка; гострий перець; часник – 4 зубчики; кубик курячий – 2 шт. Приготування Нарізаємо житній хліб маленькими шматочками, викладаємо на плоску тарілку для СВЧ-печі і відправляємо на 4 хвилини, виставивши на приладі максимальну потужність. Не гаючи часу, готуємо заздалегідь ароматну гостру заправку. Для цього наливаємо в сковорідку рослинне масло і додаємо всі спеції за смаком. Часник чистимо, пропускаємо через землянку і викладаємо в сковороду. Коли масло сильно нагріється, знімаємо посуд з вогню і гарненько перемішуємо спеції. Підсушені сухарики остуджуємо, занурюємо швиденько в масло, викладаємо на паперовий сухе рушник і залишаємо, щоб повністю позбутися зайвого жиру. Коли сухарики охолонуть, висипаємо їх на тарілку і подаємо до будь-якого салату, супчику чи м'яса.