Всі люблять чудовий хрускіт чіпсів . Їх можна купити в магазині, а можна постаратися зробити самостійно. Тим, хто лінується йти в магазин, ми розповімо сьогодні, як зробити чіпси будинку в мікрохвильовці за 10 хвилин.
Картопляні чіпси в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля – 500 г; спеції, сушені трави і часник – за смаком. Приготування Картоплини промиваємо, обсушуємо насухо рушником і нарізаємо тоненькими скибочками, використовуючи ніж або спеціальну овочеву тертку. Далі промиваємо скибочки холодною водою і витираємо рушником, щоб позбутися від зайвої рідини. Далі беремо круглу тарілку з мікрохвильовки, накриваємо її пергаментним папером і викладаємо підготовлену картоплю. Ставимо в піч, включаємо прилад на повну потужність і спостерігаємо. Як тільки чіпси почнуть трохи «корічневеть», відразу вимикаємо. Приблизно через 10 хвилин чіпси в мікрохвильовці будуть повністю готові!
Чіпси з лаваша в мікрохвильовці
Інгредієнти: тонкий лаваш – 2 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; сухі пряні трави та спеції – за смаком. Приготування Тонкий лаваш розрізаємо ножицями на невеликі квадратики, ромбики або трикутники. З паперу для випічки вирізаємо коло, розміром з обертову тарілку мікрохвильовки. Тепер розкладаємо шматочки лаваша на папір в один шар і ставимо в піч. Запікаємо на повній потужності близько 2 хвилин, присипавши їх спеціями і травами за смаком.
Домашні чіпси в мікрохвильовці
Інгредієнти: тонкий лаваш – 1 шт.; сметана – 100 мл; сир твердий – 50 г; спеції і пряні трави – за смаком. Приготування Сметану збиваємо з сіллю, спеціями і травами. Лист лаваша розкладаємо на тарілці мікрохвильовки, промазуємо сметанкою і посипаємо тертим сиром. Розрізаємо лаваш ромбиками і відправляємо на 2 хвилинки, включивши
максимальну потужність.
Яблучні чіпси в мікрохвильовці
Інгредієнти: яблука червоні – 10 шт. Приготування Яблука добре промиваємо, обсушуємо кухонним рушником і нарізаємо за допомогою спеціальної терки на тонкі слайсы. Акуратно видаляємо з фруктів насіння і викладаємо на скляне деко. Встановлюємо його в мікрохвильову піч, час – 7-8 хвилин, потужність – 900 Вт. Готові яблучні чіпси обережно знімаємо зі скляного листа. Зберігаємо ласощі в сухий герметичній ємності кілька тижнів.