Яєчня – добре відоме всім блюдо, яке чудово підходить для сніданку. Приготувати її можна з чим завгодно: з овочами, з беконом, з грибами, з куркою і навіть картоплею і оливками. Ми розповімо вам, як зробити смачну і ситну страву в мікрохвильовці.
Яєчня в мікрохвильовці в гуртку
Інгредієнти: помідори черрі – 4 шт.; яйце – 1 шт.; сир твердих сортів – 1 ст. ложка; свіжа зелень; спеції; хліб свіжий; масло вершкове . Приготування Шматочок свіжого хліба нарізаємо невеликими кубиками. Помідори промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками. Зелень обполіскуємо. Дрібно рубаємо, а подрібнюємо сир на тертці. В кружку викладаємо шматочок вершкового масла, шматочки хліба, помідори і посипаємо тертим сирком і зеленню. Всі підсолюємо за смаком і добре перемішуємо. Зверху акуратно розбиваємо куряче яйце, перчимо його злегка і відправляємо яєчню на 15 хвилини в мікрохвильову піч, включивши її на повну потужність. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо в теплому стані до сніданку.
Яєчня з помідорами в мікрохвильовці
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; цибулю-шалот – 1 шт.; зелений заморожений горошок – 100 г; масло вершкове – 20 г; вершки нежирні – 4 ст. ложки; спеції. Приготування Невелику форму для НВЧ, з високими бортиками, промазуємо маслом. Цибулю і помідор обполіскуємо, витираємо рушником і дрібненько нарізаємо. Висипаємо овочі в ємність, додаємо зелений горошок і ретельно все перемішуємо. Зверху поливаємо овочі ложкою вершків.
Поверх розбиваємо яйце, намагаючись не пошкодити жовточок. Солимо і перчимо за смаком. Вливаємо ще ложку вершків, накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч. Включаємо прилад на саму велику потужність і засікаємо приблизно 3-4 хвилини. Якщо вам подобається жовток погустіше, то збільшуємо час приготування приблизно на хвилину. Готову страву посипаємо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу.
Яєчня в мікрохвильовці в помідорі
Інгредієнти: свіжий базилік – 1 гілочка; спеції; помідор – 4 шт.; яйце – 4 шт. Приготування У помідорів акуратно зрізаємо верхівку і обережно виймаємо ложкою м'якоть разом з насінням. Кришечки не викидаємо, зберігаємо для подачі, а м'якоть залишаємо і використовуємо, наприклад, для приготування різних соусів. Томати зсередини підсолюємо і перчимо за смаком. Потім в кожний помідор вбиваємо по одному свіжому яйцю і підсолюємо зверху ще трохи. Відправляємо заготовки в ємність і відправляємо в мікрохвильову піч готуватися. Засікаємо приблизно 4 хвилини і виставляємо прилад на повну потужність, але пам'ятайте, що час зазвичай залежить від розміру помідорів та яєць, а також від бажаної готовності желточка. Поки яєчня готується, рубаємо дрібно свіжу зелень. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню, і додаємо кілька крапель оливкової олії. Подаємо яєчню в гарячому вигляді і кличемо всіх до сніданку.
Яєчня в хлібі в мікрохвильовці
Інгредієнти: хліб чорний – 3 скибочки; сир твердий – 30 г; масло вершкове – 2 ст. ложки; спеції – за смаком; яйце – 1 шт. Приготування Чорний хліб нарізаємо тонкими скибочками, акуратно робимо в центрі кожного шматочка отвір склянкою, за бажанням знімаємо з них шкірку і викладаємо в спеціальний посуд для СВЧ. Потім додаємо кілька ложок вершкового масла і запікаємо близько хвилини на повній потужності. Яйця розбиваємо поверх хліба, підсолюємо трохи і посипаємо тертим сиром. Готуємо бутерброди хвилини 2 зупиняючись через кожні 30 секунд. Перекладаємо готову яєчню у хлібі на тарілку і насолоджуємося прекрасним сніданком з мікрохвильовки.