Аерогриль – прекрасна альтернатива духовці. Страви в ньому виходять неймовірно смачні і корисні. Зараз ми розповімо, як приготувати м'ясо в аерогрилі.
М'ясо у фользі в аерогрилі
Інгредієнти: свинина – 1 кг; майонез – 150 г; приправа для м'яса; часник – 5-6 зубків; сіль. Приготування Свинину цілим шматком миємо, обсушуємо, потім гострим ножем робимо кілька надрізів, які вкладаємо зубчики часнику, обмазуємо майонезом і натираємо спеціями. Накриваємо ємність з м'ясом харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 15 години. Після цього викладаємо м'ясо на фольгу і щільно загортаємо. Викладаємо м'ясо у фользі на середню грати аэрогриля і при 230°С готуємо 20 хвилин при високій швидкості вентиляції. Потім вибираємо температуру 180°С і готуємо ще 30 хвилин на середньому охолодженні. Готове м'ясо нарізаємо шматочками і подаємо з гарніром або використовуємо його для бутербродів.
М'ясо в аерогрилі – рецепт
Інгредієнти: скибочки свинини – 6 шт.; лимон – половинка; часник – 6 зубчиків; цибуля – 1 шт.; спеції для шашлику ; рослинна олія, сіль. Приготування Цибулю і лимон нарізаємо тонкими півкільцями. Зубчики часнику тиснемо плоскою стороною ножа або ріжемо часточками. У миску викладаємо м'ясо, додаємо цибулю, лимон, часник, сіль, спеції і перемішуємо. Залишаємо м'ясо маринуватися приблизно 1 годину при кімнатній температурі, а потім ставимо в холод годин на 12. Після цього цибулю, часник, лимон прибираємо, а шматочки м'яса викладаємо на верхню решітку аэрогриля, збризкуємо рослинним маслом і при 200°С запікаємо 1 годину. Потім знижуємо температуру до 170°С, перевертаємо м'ясо на іншу сторону, знову збризкуємо рослинним маслом і запікаємо до утворення скоринки хвилин 15. Після цього знижуємо температуру до 140°С і готуємо, поки м'ясо не стане м'яким.
М'ясо з картоплею в аерогрилі
Інгредієнти: свинячий ошийок – 500 г; картопля – 600 г; сир – 200 г; цибуля – 2 шт.; оливки – 200 г; майонез – за смаком; чорний мелений перець, орегано, сіль. Приготування М'ясо нарізаємо порційними шматочками, потім солимо, перчимо і викладаємо на дно форми, посипаємо зверху орегано. Робимо майонезну сіточку, зверху розміщуємо нарізану скибочками картоплю, знову майонез, нарізану кільцями цибулю, оливки і тертий сир. На нижній решітці аэрогриля готуємо 40 хвилин при максимальній температурі.
М'ясо з овочами в аерогрилі
Інгредієнти: свинина – 500 г; морква – 150 г; печериці – 120 г; сир твердий – 130 г; цибуля – 140 г; майонез – 6 ст. ложок; сіль, перець – за смаком. Приготування Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Моркву нарізаємо соломкою. Свинину ріжемо скибочками упоперек волокон, кожен шириною приблизно до 1 см. З обох сторін відбиваємо скибочки молоточком. Вимиті печериці нарізаємо пластинками. Сир натираємо на крупній тертці. На дно форми спочатку викладаємо нарізану цибулю, потім моркву, м'ясо і зверху розміщуємо нарізані печериці. Посипаємо все перцем і сіллю. Верхнім шаром тертий сир, який добре змащуємо майонезом. На дно аэрогриля ставимо низьку решітку, а на неї поміщаємо форму з м'ясом. Перші півгодини готуємо при 220°С, а потім ще 15 хвилин при 180°С. М'ясо з овочами, запечене в аерогрилі,
подаємо до столу гарячим.
М'ясо в аерогрилі в рукаві
Інгредієнти: свинина – 15 кг; сіль, спеції для шашлику. Приготування Свинину нарізаємо порційними шматочками, солимо, додаємо спеції і викладаємо в рукав для запікання. Скріплюємо краю кліпсами і відправляємо на середню грати аэрогриля. При середній вентиляції і при 205°С готуємо 15 години.