Форель - прекрасна заміна м'яса, досить жирна, дуже багата протеїнами, вітамінами і йодом. Приготована на грилі форель - ще більш корисна, ніж просто смажена, ви можете включити її в свій раціон навіть сидячи на дієті.
Форель на грилі в духовці
Якщо функціонал вашої духовки дозволяє не просто запекти рибу, а приготувати її на грилі - обов'язково скористайтеся даною функцією. Рибка вийде з приємною рум'яною скоринкою.
Інгредієнти: форель (близько 500 г) - 1 шт.; лимон - 1/4 шт.; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Форель помити, очистити від нутрощів і зябер, натерти сіллю, перцем і дрібно посіченою зеленню. Викласти на фольгу, складену в два шари і полити лимонним соком. Запікати в духовці функції «гриль» близько 20 хвилин.
Форель райдужна на грилі
Райдужна форель вважається найзнаменитішою з сімейства лососевих риб. Приготувати її на грилі можна, як і звичайну форель - використовуючи лише лимонний сік і спеції.
Стейк з форелі на грилі
Інгредієнти: стейк форелі - 200-300 р; сік лимона - 2 ч. ложки; олія оливкова - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Стейк вимити, висушити на серветці, натерти сіллю і перцем. Збризнути соком лимона і обмазати оливковою олією. Засмажити на грилі до одержання рум'яної скоринки. Якщо ви вирішите запікати стейк в духовці, то готувати його слід при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.
При подачі на стіл стейк прикрасити зеленню або полити соусом.
Маринад для форелі на грилі
Якщо ви віддаєте перевагу попередньо замаринувати рибу, то можете випробувати один з рецептів маринаду для форелі.
Інгредієнти: мед - 5 ст. ложок; перець чилі - 1 шт.; соус соєвий - 6 ст. ложок; сіль - за смаком. Приготування Перець очистити від насіння, дрібно подрібнити, змішати з медом, соєвим соусом і сіллю. Як бачите - все дуже просто! До того ж, неймовірно смачно.