Чим відрізняються рецепти котлет, приготованих на сковороді від котлет в аерогрилі? Котлети в аерогрилі виходять дуже соковитими, з хрусткою підсмаженою скоринкою, але при цьому дієтичними. Якщо, звичайно, не додавати в них багато масла і готувати не з жирного м'яса. У наші дні все більше людей віддають перевагу правильного і здорового харчування. Смакові якості їжі, приготовленої в аерогрилі, не змінюються, а стають тільки насиченішим. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів, як приготувати котлети в аерогрилі.
Курячі котлети в аерогрилі
Немає такої господині, яка не вміла б готувати курячі котлети. Але якщо ви захочете поекспериментувати, то пропонуємо вам випробувати даний рецепт приготування котлет в аерогрилі, але не простих, а дуже незвичайних - з начинкою. Виходить дуже смачно і екзотично. Переконайтеся в цьому самі.
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; яйце - 2 шт.; вівсяні пластівці - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком; консервований зелений горошок - 2 ст. ложки; плавлений сир - 150 р. Приготування Беремо яйця і збиваємо в блендері разом з вівсяними пластівцями і майонезом. Додаємо за смаком спеції і сіль і з'єднуємо з більшою частиною курячого фаршу. Все добре перемішуємо. Отриману курячу масу розкладаємо по формах для кексів, попередньо змащених олією. Зелений горошок розминаємо виделкою або блендером до стану пюре і змішати з плавленим сиром. Викладаємо отриману горохову суміш в кожну формочку і зверху кладемо залишився курячий фарш. Ставимо формочки з курячими котлетами в аерогриль і випікаємо 30 хвилин при температурі 200°C. Приємного апетиту!
Парові котлети в аерогрилі
Інгредієнти: м'ясо індички - 150 г; батон - 100 г; молоко - 100 мл; вода - 50 мл; сіль - за смаком. Приготування Як же приготувати смачні парові котлети з індички в аерогрилі? Спочатку замочуємо батон в теплому молоці на 10 хвилин, потім віджимаємо і разом з м'ясом птиці перекручуємо на м'ясорубці. Отриманий фарш солимо і ретельно збиваємо. Формуємо котлетки однакової форми і акуратно викладаємо у форму аэрогриля, заповнену наполовину водою або гарячим бульйоном.
Тушкуємо котлети на середній решітці приблизно 25 хвилин, при закритій кришці на високій швидкості при температурі 250°C. Дістаємо котлети, приготовані в аерогрилі на пару, і подаємо до столу. Як гарнір до котлет добре підійде картопля в будь-якому вигляді або гречка.
Рибні котлети в аерогрилі
Інгредієнти: філе риби (форель, сьомга) - 500 г; батон - 150 г; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі; сіль, перець - за смаком. Приготування Як же посмажити рибні котлети в аерогрилі? До раскрошенному батону додаємо теплу кип'ячену воду і розмішуємо виделкою до отримання однорідної маси. Філе риби перекручуємо через м'ясорубку, додаємо яйце, м'якоть батона, сіль, перець і все ретельно перемішуємо.
Формуємо однакові котлетки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Зміст панірування полягає у тому, що при смаженні в аерогрилі у котлет зверху утворюється апетитна хрустка скоринка, а всередині вони залишаються соковиті і м'які. Кладемо сирі котлети на середню грати, попередньо застелену фольгою (у фользі обов'язково зробіть кілька дірочок, щоб весь виділилася жир стікав в піддон). Смажимо при температурі 230°C приблизно 15 хвилин на середній швидкості вентилятора. Потім перевертаємо наші котлети на іншу сторону і обсмажуємо ще 10 хвилин при тій же температурі.