Найпопулярнішим гарніром у нашій країні з давніх часів є картопля. Його смажать, запікають, варять у мундирі, роблять пюре, супи та багато інших страв. З появою техніки, варіантів приготування картоплі стало ще більше. Зараз його можна приготувати в аерогрилі.
Рецептів картоплі в аерогрилі існує безліч, і ми хочемо вам запропонувати самі цікаві з них. Ми розповімо вам, як готувати картоплю в аерогрилі в мундирі, в фользі, по-селянськи, печена та смажена картопля.
Картопля по-селянськи в аерогрилі
Приготування картоплі по-селянськи в аерогрилі не вимагає ні зусиль, ні багато часу, а при цьому ви отримаєте відмінний гарнір.
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, перець, спеції. Приготування Помити картоплю, очистити, порізати скибочками, перемішати зі спеціями, сіллю і видавленим часником. Залишити все це маринуватися на 5 хвилин. Змастити грати аэрогриля маслом, викласти картоплю і готувати 25 хвилин на високій швидкості при 250 градусах.
Печена картопля в аерогрилі
Одним з найбільш корисних способів приготування картоплі вважається запікання, тому ми розповімо вам, як приготувати печену картоплю в аерогрилі.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; сіль морська - 1 ч. ложка; холодна вода - 1 л; часник - 1-2 зубчики; олія рослинна; спеції. Приготування Картоплю помийте і розріжте на дві або чотири частини. Сіль змішайте з водою і замочіть в ній картоплю на 15 хвилин. Потім розкладіть картоплю на решітці аэрогриля, посипте спеціями, збризніть олією і запікайте півгодини при 220 градусах.
Картопля печена в аерогрилі таким способом є дуже корисним, так як в його шкірці зберігаються всі корисні речовини.
Картопля в фользі в аерогрилі
Приготування картоплі в аерогрилі у фользі не займає багато часу, але блюдо виходить дуже смачним і соковитим.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; сіль, спеції; оливкова олія; сало - 200 р. Приготування Картоплю помийте, обсушіть і розріжте навпіл або на чотири частини. Кожну частину змастіть маслом і посипте спеціями. Сало наріжте шматочками і покладіть по шматочку на кожен шматочок картоплі. Загорніть кожен шматок картоплі з салом у фольгу і замотайте.
Викладіть картоплю на решітку аэрогриля і готуйте 30 хвилин при 190 градусах. Коли картопля в фользі в аерогрилі буде готова, обережно за допомогою щипців виймаємо її, даємо трохи охолонути і насолоджуємося.
Смажена картопля в аерогрилі
Якщо приготувати картоплю по цьому рецепту, то вона виходить за смаком як смажена, але при цьому не така шкідлива.
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; сіль - 1 ч. ложка; олія соняшникова - 3 ст. ложки; спеції і трави. Приготування Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками. У каструлі змішати масло, спеції, трави і сіль, а потім додати до них нарізану картоплю. Залишити маринуватися на 15-20 хвилин, щоб картопля просочилася. Тепер викладаємо картоплю на нижню полицю гриля, виставляємо середню швидкість обдування, температуру 200 градусів і готуємо 35 хвилин. При бажанні в маринаді можна замінити олію майонезом.
Картопля в мундирі в аерогрилі
Наступний спосіб є самим простим і швидким варіантом приготування картоплі в аерогрилі.
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець чилі, прянощі. Приготування Картоплю добре миємо й робимо в ній кілька проколів. Кладемо картоплю в каструлю, заправляємо спеціями, маслом і сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Тепер викладаємо картоплю на решітку аэрогриля і готуємо 35 хвилин при температурі 260 градусів на високій швидкості. Подавати таку картоплю до столу можна з рубаною зеленню, оливковою олією і часником або зі свіжим овочевим салатом.