Куряче м'ясо одне з найулюбленіших, а курячі крильця, напевно, є одним із самих смачних і швидких страв. Вже в кожному третьому будинку можна знайти різну кухонну техніку, тому ми розповімо про те, як приготувати крильця в аерогрилі.
Курячі крильця - рецепт в аерогрилі
Інгредієнти: крильця - 1 кг; часник - 5 зубчиків; соєвий соус - 60 мл; бальзамічний оцет - 3 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; перець, коріандр, базилік. Приготування Крильця помити і обсушити паперовим рушником. Часник з цибулею дрібно нарізати. Змішати в глибокій посуді з соєвим соусом, оцтом, гірчицею, олією та спеціями. Маринад добре перемішати і залити крильця. Потримати крильця пару годин в маринаді в холодильнику. Запікати на верхній решітці 10 хвилин при 180 градусах, потім ще 5-7 хвилин при температурі 220 градусів.
Рецепт крилець в аерогрилі в гавайському маринаді
Якщо у вас є час для того, щоб замаринувати крильця для подальшого приготування, то цей маринад буде якраз до речі. Робиться він швидко, так і незвичайних інгредієнтів в ньому немає.
Інгредієнти: крильця - 1 кг; соєвий соус - 5 ст. ложок; часник - 4 зубчики; лимон - 2 шт.; мед (рідкий) - 3 ст. ложки; яблучний оцет - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Крильця помийте і обсушіть паперовим рушником. Приготуйте маринад. Часник подрібніть і змішайте з вичавленим соком лимона. Додайте соєвий соус, яблучний оцет, мед, сіль і перець. Добре перемішайте. Залийте крильця. Якщо маринаду не вистачає, підлийте трохи води. Залиште крильця маринуватися на 3-4 години при кімнатній температурі. Запікайте крильця на середній решетке10 хвилин при температурі 220 градусів, накривши фольгою. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин при такій же температурі.
Копчені курячі крильця в аерогрилі
Копчені крильця - це одна з кращих закусок. До того ж в аерогрилі крильця коптяться швидко і легко. Так що якщо ви хочете здивувати нежданих гостей, то краще страви не придумаєш.
Інгредієнти: крильця - 10 шт.; майонез - 100 г; рідкий дим; сіль, перець. Приготування Крильця промийте і обсушіть. Посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Залиште мяско на півгодини в холодильнику. Потім намажте їх рідким димом і викладіть на середню грати. Запікайте 20 хвилин при температурі 250 градусів.