За допомогою аэрогриля можна з легкістю приготувати безліч смачних страв. Якщо ви хочете приготувати в аерогрилі суп, то для цього краще всього зупинити свій вибір на солянка, борщ, або курячому супі. Вони виходять дуже ароматними, поживними і наваристими. Посуд для цього краще всього вибирати керамічну або з термостійкого скла. Можна навіть приготувати суп у глиняному горщику. Давайте ж розберемося, як правильно приготувати суп в аерогрилі.
Курячий суп в аерогрилі
Інгредієнти: куряче м'ясо - 400 г; кип'ячена вода - 15 л; рис - 3 ст. ложки; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; квас хлібний - 1 ст.; зелень - для прикраси; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Всі овочі миємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді до золотистого кольору. Цим часом, беремо куряче м'ясо, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. У глиняний горщик об'ємом 15 літра кладемо обсмажені овочі, рис і шматочки курки. Заливаємо гарячою водою і приправляємо спеціями, солимо і перчимо за смаком. Накриваємо горщик кришкою і ставимо на найнижчу решітку. Як далі варити суп в аерогрилі? Виставляємо високу швидкість вентилятора, температуру приблизно 260° і час приблизно 40 хвилин. Хвилин через 30 додаємо в суп гарячий хлібний квас і дрібно порізану зелень. Готуємо ще 10 хвилин. Подаємо перше блюдо гарячим і зі сметаною!
Грибний суп в аерогрилі
Інгредієнти: куряче м'ясо - 300 г; топлене масло - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; білі гриби - 200 г; борошно - 1 ст. ложка; томатна паста - 1 ст. ложка; біле сухе вино - 2 ст. ложки; вода - 15 л; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Гриби чистимо, обдаємо окропом і шаткуємо невеликими шматочками. Курку нарізаємо кубиками і обсмажуємо в топленому маслі до утворення золотистої скоринки. Потім кладемо дрібно порізану цибулю і моркву і обсмажуємо разом з м'ясом. Перекладаємо обжарку в емальовану каструльку, додаємо нарізані гриби і солодкий болгарський перець. Потім кладемо борошно, змішану з томатною пастою і сіль за смаком. Заливаємо гарячою водою і додаємо трохи білого вина. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в аерогриль на нижню решітку. Варимо грибний суп при температурі 260 ° і високої швидкості вентиляції приблизно 45 хвилин. За кілька хвилин до закінчення додаємо в суп прянощі за смаком.