Шарлотка - одне з найвідоміших страв, яке, до того ж, ще й дуже просто приготувати. Існує безліч різноманітних рецептів приготування шарлотки в аерогрилі, але ми розглянемо з вами класичні.
Шарлотка з яблуками в аерогрилі
Інгредієнти: кисло - солодкі яблука - 4 шт.; борошно - 1 ст.; цукор - 1 ст.; яйце - 4 шт.; розпушувач - 20 г; ванілін - за смаком. Приготування Яблука миємо, зрізаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо у форму для випічки так, щоб вони зайняли половину обсягу. Потім беремо миску розбиваємо яйця, додаємо борошно, цукор, розпушувач і ванілін, збиваємо все міксером до утворення однорідного тіста. Виливаємо його рівномірно на яблука і залишаємо на 15 хвилин, щоб все тісто розтеклося як треба. Шарлотка практично готова, ось тільки питання: як спекти шарлотку в аерогрилі? Все досить просто. Включаємо заздалегідь аерогриль і чекаємо, щоб він добре нагрівся. Ставимо на другу решітку форму з тестом, виставляємо середню швидкість і температуру 200°С, випікаємо приблизно 20 хвилин. По закінченню цього часу збільшуємо швидкість і підвищуємо температуру до 230°С, готуємо ще 10 хвилин. Шарлотка, спечена в аерогрилі, виходить дуже пишною і повітряної. Переконайтеся в цьому самі! Перед подачею на стіл, прикрасьте пиріг, посипати його цукровою пудрою. А можете розрізати його на коржі, промазати згущеним молоком, і тоді у вас вийде чудовий яблучний тортик!
Шарлотка з яблуками і корицею в аерогрилі
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука - 500 г; білий хліб - 500 г; яйце - 3 шт.; молоко - 15 склянки; цукрова пудра - 2 ч. ложки; цукор - 05 склянки; кориця - 05 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; рослинне масло - для змазування форми. Приготування Як приготувати шарлотку в аерогрилі? Беремо яблука, гарненько миємо й нарізаємо тонкими шматочками. Злегка скроплюємо їх лимонним соком, щоб яблука не швидко потемніли.
В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, цукор і ретельно збиваємо в піну за допомогою міксера. Тепер беремо форму для випічки пирога, змащуємо її рослинним маслом і на дно викладаємо в один ряд тонко порізані скибочки білого хліба. Акуратно заливаємо половиною яєчної маси і зверху розкладаємо яблука. Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо поверх яблук. Потім посипаємо корицею і цукровою пудрою, накриваємо залишилися скибочками хліба і заливаємо яєчної сумішшю. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180°С аерогриль на 25 хвилин на саму верхню решітку. Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою, наливаємо чай і кличемо всіх до столу!