Не існує такої страви з яловичини, яке не можна було б приготувати в аерогрилі. Відбивні і котлети, жарке і шашлик, гуляш і запіканка. Сьогодні ми поговоримо про те, як запекти м'ясо в аерогрилі так, щоб воно вийшло не жорстким, як підошва, а м'яким і соковитим.
Яловичина у фользі, запечена в аерогрилі
Інгредієнти: яловичина - 800 г; хрін білий - 2 ст. ложки; цибуля - 2 шт.; лавровий лист - 4 шт.; суміш трьох перців - 1 ст. ложка; сіль - 1 ст. ложка (без гірки). Приготування М'ясо промиваємо, висушуємо паперовим рушником, гарненько натираємо сіллю і гострим хріном. Загортаємо у фольгу і маринуємо 2 години в холодильнику.
Нарізану кубиками цибулю викладаємо на деко аэрогриля, перчимо і додаємо лавровий лист. Яловичину засмажуємо цілим шматком на сильному вогні 10 хвилин, до утворення скоринки. Викладаємо м'ясо на цибулю, посипаємо перцем і лаврушкой. Закриваємо деко фольгою й запікаємо 20 хвилин при 250 градусах, після прикручуємо до 170 і тушкуємо в аерогрилі ще годину.
Стейк з яловичини в аерогрилі
Для справжніх стейків підходить лише дуже свіжа, «парна» яловичина, вирізана між 5-м і 13-м ребрами. М'ясо витримують 2-3 дні в холодильнику, і тільки потім починають священно діяти, бо простий куховарством приготування стейків назвати ніяк не можна.
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; Для маринаду:
гірчиця діжонська - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; чебрець сушений - 2 ч. ложки. сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
вершки (жирність не менше 30%) - 200 г; зелений перець горошком - 60 р. Приготування М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо стейками завтовшки 3-4 см. Для маринаду подрібнюємо часник, змішуємо його з гірчицею, сіллю і травами, обмазуємо стейки і даємо їм просочитися пару годин.
Заздалегідь розігріваємо аерогриль. Спочатку стейки швидко обсмажуємо по одній хвилині з кожної сторони при 250 градусах. Утворилася скоринка закриє пори, і м'ясо залишиться соковитим всередині.
Після прикручуємо температуру до 200 швидкість обдування середня. Скільки витримувати стейки залежить від того, який ви віддаєте перевагу: з кров'ю готуватися 2 хвилини, добре просмажений - не більше 20. Разом з м'ясом на решітку можна покласти овочі: помідори, перець, баклажани або цибулю. Вийти відмінний гарнір.
Для соусу половину зерен перцю тиснемо в ступці, додаємо їх разом з цілими в закипевшие вершки, солимо. Варимо, помішуючи, поки соус трохи не загусне. Вливаємо коньяк, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Перед подачею поливають цим соусом стейки.