У сучасній господині на кухні безліч помічників, які полегшують процес приготування їжі. Одним з них і є аерогриль. Завдяки наявності таймера, можна спокійно відійти з кухні, не боячись, що страва пригорить, так і страви, приготовлені в аерогрилі, корисні, так як їх можна готувати без використання жиру. Загалом, одні плюси. Дуже зручно і швидко готувати в аерогрилі омлет.
Рецепт класичного омлету в аерогрилі
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; молоко - 200 мл; сіль - за смаком. Приготування Ретельно перемішуємо яйця з молоком виделкою. Збивати не потрібно. Солимо за смаком. Отриману суміш виливаємо у форму для запікання. Ставимо в аерогриль при температурі 205 градусів на 20 хвилин на середню грати.
Як приготувати омлет по-грецьки в аерогрилі?
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; молоко - 300 мл; сир твердий - 30 г; сир фета - 100 г; помідори (невеликі) - 2 шт.; перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; готова зелена квасоля - 100 г; зелень кропу і петрушки - 25 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль і перець за смаком. Тепер готуємо овочі. Помідори і перець очищаємо від шкірки. Найзручніше це зробити, попередньо зануривши їх на кілька секунд в окріп. Очищені овочі нарізаємо кубиками, часник видавлюємо через прес, зелень дрібно кришимо. Додаємо квасолю, фету і перемішуємо. Всі компоненти висипаємо в форму і заливаємо яєчної сумішшю. Зверху посипаємо натертим на терці сиром. Готуємо омлет при середньому вентиляторі і температурі 205 градусів 30 хвилин.
Яєчня з шинкою в аерогрилі
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; шинка - 150 г; цибуля (невеликий) - 1 шт.; сир - 3 скибочки. Приготування Цибулю ріжемо дрібненькими кубиками, шинку - соломкою, викладаємо їх у форму, злегка змащену рослинним маслом. Ставимо в аерогриль на верхню решітку при 200 градусах на 10 хвилин. Потім виймаємо форму, шинку з цибулею заливаємо яйцями, зверху кладемо шматочки сиру і ставимо ще на 5 хвилин.