З сиру виходять не тільки смачні, але і корисні десерти. Наприклад, можна приготувати запіканку з сиру в аерогрилі. Її, звичайно, можна зробити і в духовці, і в мікрохвильовці, але саме в аерогрилі вона виходить максимально ніжною і соковитою. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування смачної запіканки в аерогрилі.
Як приготувати запіканку в аерогрилі?
Інгредієнти: сир - 04 кг; манна крупа - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; ванільний цукор - 1 пакетик; сметана - 3 ст. ложки; родзинки, горіхи - за смаком; сіль - щіпка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі. Додаємо сир, сметану, манну крупу, родзинки і горіхи. Все добре вимішуємо і залишаємо хвилин на 15 щоб манка набухла. Для випічки зручно використовувати силіконову форму змащувати жиром її не потрібно, достатньо просто побризкати водою. Заливаємо у форму наше тісто і ставимо в аерогриль, випікаємо при 205 градусах на середньому вентиляторі 40 хвилин.
Сирна запіканка з гарбузом в аерогрилі
Спробуйте приготувати запіканку з гарбузом, ви отримаєте подвійно корисна страва. Крім білка і кальцію, що містяться в сирі, ви поповните організм залізом, вітамінами В, C, E, D, РР, якими багата гарбуз.
Інгредієнти: сир - 300 г; гарбуз - 400 г; яйця - 2 шт.; манка - 2 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; масло вершкове - 30 г; сметана - 2 ст. ложки; розпушувач - 1 пакетик; сіль - щіпка. Приготування Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Сир та вершкове масло викладаємо в миску і перемішуємо, додаємо сметану, цукор, яйця, манку, розпушувач і сіль і ще раз вимішуємо. Після цього в сирну масу кладемо гарбуз, перемішуємо. Тісто виливаємо у форму і ставимо в аерогриль. Випікаємо при 180 градусах на нижній решітці 40 хвилин.
Сирна запіканка з фруктами в аерогрилі - рецепт
Інгредієнти: сир - 300 г; борошно - 300 г; яйця - 2 яйця; ванільний цукор - 1 пакетик; цукор - 150 г; вершкове масло - 150 г; розпушувач - щіпка; малина - 100 р. Приготування Для приготування цієї запіканки нам знадобиться заморожене вершкове масло. Натираємо його на крупній тертці і змішуємо з борошном, розминаємо, повинна вийти крихта. Тепер додаємо цукор і розпушувач. Усе ретельно вимішуємо, ділимо на 2 частини, одну з яких рівним шаром викладаємо у форму для запікання . Для другого шару змішуємо сир з яйцями і ванільним цукром. Третім шаром знову викладаємо олійно-борошняну крихту. Готуємо в аерогрилі при 205 градусах на середній решітці протягом 30 хвилин. Готову запіканку прикрашаємо ягодами малини або іншими фруктами по вашому розсуду.
Сирна запіканка з абрикосами і медом в аерогрилі
Інгредієнти: нежирний сир - 300 г; борошно - 15 склянки; цукор - 100 г; ванільний цукор - 1 пакетик; яйця - 3 шт.; маргарин - 150 г; масло вершкове - 100 г; мед - 150 г; крохмаль - 1 ст. ложка; абрикоси - 300 р. Приготування Маргарин натираємо на крупній тертці, перетираємо із борошном і цукром до крихти. До суміші додаємо 1 яйце і добре перемішуємо. Отримане тісто розкачуємо по розміру форми для запікання.
Тепер готуємо начинку, вона повинна вийти ніжною кремоподібній консистенції, тому сир протираємо через сито або збиваємо в блендері. Додаємо розм'якшене вершкове масло. 2 яйця збиваємо з медом і ванільним цукром, додаємо крохмаль і змішуємо з сирно-масляною сумішшю.
Тісто викладаємо у форму, зверху розподіляємо начинку і прикрашаємо половинками абрикосів. Замість абрикосів можна використовувати сливи або будь-які інші фрукти і ягоди.
Відправляємо нашу запіканку в аерогриль, виставляємо температуру 205 градусів і готуємо 40 хвилин на середньому вентиляторі.