Вернуться назад Распечатать

Горбуша в аерогрилі

Горбуша в аерогрилі
Червона риба дуже корисна для нашого організму. Вона багата корисними мікроелементами і Омега-3 жирними кислотами, сприятливо впливають на роботу серця. Раніше нам вже доводилося знайомиться з особливостями приготування форелі і сьомги в аерогрилі а тепер давайте розглянемо кілька оригінальних рецептів приготування горбуші.

Горбуша в фользі в аерогрилі


Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • горбуша - 1 кг;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • оливкова олія;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Як приготувати горбушу в аерогрилі? Рибу добре промиваємо, обсушуємо, ріжемо великими порційними шматками, солимо і перчимо за смаком. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і викладаємо рівномірним шаром на фольгу. Поверх цибулі викладаємо шматки горбуші і злегка поливаємо оливковою олією.
    Запікаємо рибу в аерогрилі на високій температурі, при середній швидкості обдування, протягом 30 хвилин. Перед подачею на стіл, збризкуємо горбушу лимонним соком, або поливаємо соєвим соусом.

    Горбуша в аерогрилі з овочами


    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 600 г;

  • картопля - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • білі гриби - 300 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • вершки - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування горбуші в аерогрилі з овочами, беремо очищену картоплю, ріжемо скибочками, а цибулю - півкільцями. Філе риби промиваємо, очищаємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Білі гриби промиваємо, а потім відварюємо і дрібно рубаємо.
    Горбуша в аерогрилі
    Помідори кришимо кубиками і змішати з грибами, заправляючи рослинним маслом.
    У форму для випічки викладаємо половину картоплі з цибулею, солимо, перчимо за смаком. Потім укладаємо приготований салат з грибів та помідорів. Наступний шар: філе горбуші, і поверх риби знову викладаємо залишився картоплю з цибулею. Зверху поливаємо блюдо вершками і рясно засипаємо тертим сиром.
    Запікаємо горбушу близько 30 хвилин в аерогрилі на високій температурі, при середній швидкості обдування.
    Приємного вам апетиту!