Червона риба дуже корисна для нашого організму. Вона багата корисними мікроелементами і Омега-3 жирними кислотами, сприятливо впливають на роботу серця. Раніше нам вже доводилося знайомиться з особливостями приготування форелі і сьомги в аерогрилі а тепер давайте розглянемо кілька оригінальних рецептів приготування горбуші.
Горбуша в фользі в аерогрилі
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; горбуша - 1 кг; сіль, чорний перець - за смаком; оливкова олія; лимон - 1 шт. Приготування Як приготувати горбушу в аерогрилі? Рибу добре промиваємо, обсушуємо, ріжемо великими порційними шматками, солимо і перчимо за смаком. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і викладаємо рівномірним шаром на фольгу. Поверх цибулі викладаємо шматки горбуші і злегка поливаємо оливковою олією.
Запікаємо рибу в аерогрилі на високій температурі, при середній швидкості обдування, протягом 30 хвилин. Перед подачею на стіл, збризкуємо горбушу лимонним соком, або поливаємо соєвим соусом.
Горбуша в аерогрилі з овочами
Інгредієнти: філе горбуші - 600 г; картопля - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сир - 200 г; білі гриби - 300 г; помідор - 2 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; вершки - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування горбуші в аерогрилі з овочами, беремо очищену картоплю, ріжемо скибочками, а цибулю - півкільцями. Філе риби промиваємо, очищаємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Білі гриби промиваємо, а потім відварюємо і дрібно рубаємо.
Помідори кришимо кубиками і змішати з грибами, заправляючи рослинним маслом.
У форму для випічки викладаємо половину картоплі з цибулею, солимо, перчимо за смаком. Потім укладаємо приготований салат з грибів та помідорів. Наступний шар: філе горбуші, і поверх риби знову викладаємо залишився картоплю з цибулею. Зверху поливаємо блюдо вершками і рясно засипаємо тертим сиром.
Запікаємо горбушу близько 30 хвилин в аерогрилі на високій температурі, при середній швидкості обдування.
Приємного вам апетиту!