Буженина - це запечена великим шматком свинина, яка є популярною стравою української, російської та молдавської кухнях. Давайте дізнаємося з вами як приготувати буженину самостійно в аерогрилі.
Рецепт буженини в аерогрилі
Інгредієнти: свинина м'якоть - 500 г; часник - 3 зубчики; суха гірчиця в зернах - 10 г; лавровий лист - 4 шт.; паприка солодка, чорний перець - за смаком; сіль - щіпка. Приготування Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати буженину в аерогрилі. Отже, часник чистимо і нарізаємо крупною соломкою. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовими серветками, ножем робимо поперечні надрізи і вкладаємо в них часник. Потім натираємо м'ясо сіллю, перцем і солодкою паприкою. Фольгу складаємо навхрест в 2 шари глянсовою стороною догори. У центр кладемо м'ясо, посипаємо зверху зернами гірчиці і обкладаємо лавровим листом. Загортаємо все у фольгу, але не дуже щільно. Перекладаємо згорток у вогнетривку ємність і наливаємо в неї трохи води. Запікаємо в такому вигляді в аерогрилі близько двох годин при температурі 180 градусів. Після закінчення часу, м'ясо перекладаємо на чисту фольгу, загортаємо і охолоджуємо.
Буженина в арогриле з медом
Інгредієнти: свинина - 1 кг
Для маринаду:
оливкова масло - 15 ст. ложки; мед - 15 ст. ложки; суміш перців - за смаком. Приготування Для приготування буженини в аерогрилі спочатку робимо маринад. Для цього в мисочці змішуємо мед, оливкова олія і приправу. М'ясо гарненько промиваємо, обсушуємо, рясно намазуємо медовим соусом, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 3 години в холодильник. Після цього буженину вкриваємо повністю у фольгу і запікаємо приблизно близько години в аерогрилі при температурі 180 градусів. Готове м'ясо остуджуємо, розгортаємо і робимо м'ясну нарізку на сервірувальне блюдо тонкими шматочками.