Гідною заміною духовці на малогабаритній кухні може стати аерогриль. Компактний пристрій поєднує в собі всі функції духового шафи і при цьому коштує значно дешевше. Сьогодні ми продовжимо наш список рецептів для аэрогриля і приготуємо з його допомогою курку.
Рецепт курки в аерогрилі
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; кетчуп - 1 ст.; вода - 125 мл; яблучний оцет - 1/4 ст.; цукор - 4 ст. ложки; перець - 1/2 ст. ложки; сушену цибулю і часник - 1/2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; гірчичний порошок - 1/2 ст. ложки; вустерширський соус - 1 ст. ложка. Приготування Курячі крильця обсушуємо за допомогою паперових рушників. Для приготування нашого соусу барбекю для курки, в каструлю наливаємо воду і кетчуп слідом додаємо оцет, цукор, сушену цибулю з часником і гірчичний порошок. Лимонний сік, перець і вустершиский соус додаємо в останню чергу. Варимо соус на малому вогні до закипання, а потім залишаємо провариться 1 година 15 хвилин на мінімальному вогні без кришки.
Заливаємо невеликою кількістю соусу крильця і перемішуємо, щоб покрити. Далі курятину викладаємо в чашу аэрогриля і накриваємо кришкою. Виставляємо температуру 260 градусів, високу швидкість. Готуємо курятину 15 хвилин, при цьому змащуємо крильця новою порцією соусу кожні 5 хвилин.
Як приготувати курку в аерогрилі цілком?
Інгредієнти: ціла курка - 15-2 кг; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; лимони - 2 шт.; розмарин - 2 гілочки; картопля - 10-12 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; каперси - 2 ст. ложки. Приготування Куру промиваємо і ретельно обсушуємо паперовими рушниками. Солимо і перчимо тушку зовні і всередині. Один з лимонів розрізаємо навпіл і закладаємо в порожнину курки разом з гілочкою розмарину. Ноги птиці пов'язуємо кулінарним шпагатом і кладемо її в аерогриль. Перед готуванням пристрій слід розігріти не менше 15 хвилин.
Картоплю миємо й нарізаємо часточками. Аналогічним чином поступаємо з рештою лимоном. Поливаємо картоплю і лимон маслом, солимо, перчимо та посипаємо рештою розмарином. Викладаємо лимони та цибулю, зверху розмішуєм цибуля ріпчаста нарізаний товстими кільцями. Готуємо курку в аерогрилі з картоплею при 200 градусах 45-50 хвилин.
Курка, запечена в аерогрилі з медової скоринкою
Кисло-солодке м'ясо - заслуга східних кулінарів, але ми зупинимося на більш европеинизированном рецепт цієї страви, приготувавши курячі стегенця в апетитною медової скоринці. Ідеальне доповнення до пляшки холодного пива.
Інгредієнти: сік 2 лимонів; рідкий мед - 2 ст. ложки; зернова гірчиця - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; курячі стегенця - 6 шт; сіль, чорний перець - за смаком; маслини - 1 жменя; петрушка - 1 жменя; консервовані лимони - 2 шт. Приготування Стегенця споліскують холодною водою і обсушуємо паперовими рушниками. Робимо медову скоринку. Для цього сам мед змішуємо з сіллю, перцем і зерновий гірчицею. У суміш додаємо сік двох лимонів і пропущений через прес часник. Вимішуємо маринад до
однорідності. Занурюємо підготовлену курятину в маринад і залишаємо там на пару годин. Якщо часу обмаль, то маринувати м'ясо можна 25-30 хвилин. Після закінчення часу маринування, м'ясо викладаємо в аерогриль і готуємо виставивши максимальну швидкість, середню температуру за 40 хвилин.
Тим часом приготуємо варіацію на тему гремолата для нашої кури. Маслини або оливки очищаємо від кісточок і дрібно рубаємо з зеленню петрушки і шматочками консервованих лимонів (можна замінити їх цедрою пари лимонів). Готові курячі стегна в медової скоринці посипаємо приготованою сумішшю і подаємо до столу з келихом лагера в додачу.