Куряче філе - не тільки одне з найсмачніших видів м'яса, але дуже багате вітамінами. А правильно приготовлене м'ясо на пару - це ще й здорова дієтична їжа для всієї родини. Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів курячого філе в пароварці.
Куряча грудка в пароварці
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; лимон - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, перець. Приготування Куряче філе промийте і поріжте навпіл. Почніть готувати маринад: цибулю наріжте півкільцями, часник пропустіть через прес і змішати з сіллю і приправами. Залийте все лимонним соком і ще раз перемішайте. Філе викладіть в миску з маринадом, обмазавши його з усіх сторін. Накрийте кришкою і залиште м'ясо маринуватися приблизно півтори години. Замариноване філе викладіть в пароварку і полийте зверху маринадом. Готуйте м'ясо в потрібному режимі 20 хвилин. Готову курку можете посипати рубаною зеленню.
Куряча грудка в пароварці - рецепт для бутербродів
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; хліб без скоринки - 10 шматків; оливкова олія - 1 ч. ложка; маринований перець - 150 г; майонез - 3 ст. ложки; сир - 100 г; часник - 2 зубчики; петрушка; сіль. Приготування Курячу грудку очистіть від шкіри і кісток, промийте і натріть оливковою олією. Готуйте на пару 20-25 хвилин до готовності. Потім дайте м'ясу охолонути, наріжте скибочками і посоліть. Тертий сир перемішайте з подрібненим часником і майонезом. Один з скибочок хліба намажте сирною сумішшю, покладіть філе куряче, нарізаний перець і рубану петрушку. Накрийте іншим шматком хліба і розріжте на 3 однакові частини. Готові бутерброди накрийте плівкою і приберіть на 5-6 годин в холодильник.
Куряча грудка з морквою в пароварці - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; лимон - 1/2 шт.; морква - 1 шт.; оливкова олія - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; сушена м'ята - 1/2 ч. ложки; приправи для курки; сіль. Приготування Курячу грудку промийте, видаліть кістки. Наріжте невеликими шматочками. Лимон вичавте в глибоку тарілку, додайте продавлений через прес часник. Перемішайте і додайте м'яту, спеції і оливкове масло. Куряче філе трохи посоліть і викладіть в маринад. Морква почистіть і натріть на крупній тертці. Додайте до м'яса і перемішайте. Викладіть м'ясо з морквою в форму для рису. Можна додати трохи води для соковитості. Готуйте в режимі «курка» півгодини.