Омлет в пароварці останнім часом став самим популярним і простим рецептом сніданку. Він виходить дуже смачним, ніжним, та до того ж зовсім не підгорає і його не потрібно перевертати. Так що давайте розглянемо декілька різноманітних рецептів того, як приготувати омлет в пароварці.
Класичний паровий омлет в пароварці
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; молоко - 05 склянки; зелень - для прикраси; сіль - за смаком. Приготування Як готувати омлет в пароварці? Беремо яйця розбиваємо в глибоку миску і добре збиваємо за допомогою міксера. Акуратно вливаємо молоко, солимо за смаком і перемішуємо. Виливаємо отриману суміш у чашу, змащену рослинним маслом і вільно помещающуюся в пароварку. Ставимо її в кухонну помічницю і варимо на пару приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо омлет дрібно посіченою зеленню. Такий омлет можна приготувати в якості самостійного блюда, а можна залити їм рисову або гречану кашу.
Білковий солодкий омлет в пароварці
Омлет - це найбільш універсальне і просте блюдо! Якби не постійне нагадування дієтологів, що не можна зловживати яйцями, його можна було б з задоволенням їсти і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Іноді можна урізноманітнити своє меню і приготувати солодкий омлет. Такі ласощі дуже сподобається маленьким дітям і дорослим ласунам!
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; ванільний цукор - 05 ч. ложки; цукрова пудра - 3 ч. ложки; вершкове масло - за смаком. Приготування Як зробити смачний омлет в пароварці? Для початку беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. В окрему миску виливаємо жовтки, цукрову пудру і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Потім в іншій ємності гарненько збиваємо білки до утворення пишної піни і акуратно вводимо масу в наш майбутній омлет. Пароварку включаємо і доводимо до кипіння. Виливаємо суміш у чашу, додаємо трохи вершкового масла і поставити в пароварку. Приготування омлету в пароварці займе близько 15 хвилин.
Омлет з овочами в пароварці
Без овочів - нікуди! Адже овочі - це здорове харчування. Давайте з вами приготуємо смачний і низькокалорійний омлет з овочами.
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; молоко - 05 склянки; сіль - за смаком; овочева суміш - 100 р. Приготування Чашу для пароварки змащуємо маслом і кладемо овочі. В окремій мисці збиваємо молоко з яйцями. Солимо за смаком і все перемішуємо. Ставимо в пароварку на 15 хвилин. Після відключення акуратно перемішуємо омлет і ще раз включаємо на 7 хвилин. Ось і все, омлет з овочами готовий! Приємного апетиту!
Омлет з м'ясом в пароварці
Інгредієнти: яловичина - 200 г; яйце - 4 шт.; молоко - 05 склянки; масло вершкове - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо злегка відварюємо в підсоленій воді. Чекаємо, поки воно охолоне, знімаємо з кістки (якщо така є) і подрібнюємо на м'ясорубці або за допомогою блендера. В окремій мисочці змішуємо яйця з молоком, солимо, перчимо за смаком і добре збиваємо.
У чашу пароварки наливаємо одну третю частину яєчної маси і готуємо на пару до повного загустіння.
Далі ще одну третю частину змішуємо з м'ясним фаршем і виливаємо поверх першого шару. Включаємо пароварку знову приблизно на 10 хвилин. Після того як другий шар приготувався, виливаємо зверху залишилася яєчну масу і готуємо в пароварці до повної готовності. В результаті у вас вийде дивовижно смачний і ніжний листковий м'ясної омлет. Якщо час не дозволяє, то можете приготувати швидкий варіант цього омлету. Просто перемішайте молоко, яйця і м'ясо і вилийте в чашу! Вийде також смачно, але менш ефектно.