Вернуться назад Распечатать

Кекси в пароварці

Кекси в пароварці
Кекси, приготовані у пароварці, навряд чи залишать когось байдужим. Ніжне і розсипчасте тісто обов'язково підкорить всіх своїм неповторним і чудовим смаком. А завдяки їх приготування в пароварці, вони виходять дуже м'якими і смачними. До них добре подавати яблучний компот або фруктовий коктейль. Давайте ж скоріше розглянемо з вами кілька рецептів кексів для пароварки.

Сирні кекси в пароварці


Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • манна крупа - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування сирних кексів беремо яйце і гарненько збиваємо його з цукром в пишну піну. Додаємо протертий сир і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо гашену оцтом соду, манну крупу і просіяне борошно. Все добре збиваємо до отримання однорідної маси.
    Тепер розкладаємо приготоване тісто у формочки і випікаємо в пароварці приблизно 40 хвилин до повної готовності. Потім перекладаємо кексики на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.

    Мармурові кекси в пароварці


    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 05 склянки;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • апельсин - 1 шт.;

  • кориця - за смаком;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • ванільний цукор - за смаком.


  • Приготування
    Яйця поділяємо акуратно на білки і жовтки.
    Кекси в пароварці
    Потім білки збиваємо до отримання пишної піни. Додаємо яєчні жовтки, просіяне борошно, цукор і ванільний цукор. Акуратно все перемішуємо і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину тіста додаємо какао. Беремо формочки для кексів, застеляємо фольгою і по черзі викладаємо обидва тесту. Зверху посипаємо меленою корицею, накриваємо фольгою і ставимо в пароварку на 50 хвилин.
    Приготовлені кекси звільняємо від фольги, поливаємо лимонним соком, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.