Кекси, приготовані у пароварці, навряд чи залишать когось байдужим. Ніжне і розсипчасте тісто обов'язково підкорить всіх своїм неповторним і чудовим смаком. А завдяки їх приготування в пароварці, вони виходять дуже м'якими і смачними. До них добре подавати яблучний компот або фруктовий коктейль. Давайте ж скоріше розглянемо з вами кілька рецептів кексів для пароварки.
Сирні кекси в пароварці
Інгредієнти: сир - 200 г; яйце - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; манна крупа - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування сирних кексів беремо яйце і гарненько збиваємо його з цукром в пишну піну. Додаємо протертий сир і ретельно перемішуємо. Потім всипаємо гашену оцтом соду, манну крупу і просіяне борошно. Все добре збиваємо до отримання однорідної маси.
Тепер розкладаємо приготоване тісто у формочки і випікаємо в пароварці приблизно 40 хвилин до повної готовності. Потім перекладаємо кексики на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Мармурові кекси в пароварці
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; цукор - 05 склянки; борошно - 5 ст. ложок; какао-порошок - 3 ст. ложки; апельсин - 1 шт.; кориця - за смаком; цукрова пудра для прикраси; ванільний цукор - за смаком. Приготування Яйця поділяємо акуратно на білки і жовтки.
Потім білки збиваємо до отримання пишної піни. Додаємо яєчні жовтки, просіяне борошно, цукор і ванільний цукор. Акуратно все перемішуємо і ділимо на 2 рівні частини. В одну частину тіста додаємо какао. Беремо формочки для кексів, застеляємо фольгою і по черзі викладаємо обидва тесту. Зверху посипаємо меленою корицею, накриваємо фольгою і ставимо в пароварку на 50 хвилин.
Приготовлені кекси звільняємо від фольги, поливаємо лимонним соком, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.