Ті щасливчики, які вже обзавелися пароваркою, знають, що готувати у неї неймовірно просто, а приготування каш на пару - це ще й спосіб зберегти максимум вітамінів і корисних мікроелементів у страві. А якщо зробити гречку в пароварці - крупу, яку особливо полюбляють у нас, то вдалий обід або вечерю вам гарантований.
Сама по собі гречка - продукт дієтичний. Тому, вона прекрасно підходить і тим, хто стежить за харчуванням, уникаючи висококалорійних продуктів.
Як готувати гречку в пароварці?
Самий простий спосіб приготування гречки в пароварці - залити водою з розрахунку 1 до 1 посолити і встановити таймер на 30-40 хвилин. Потім заправити вершковим маслом і смачна, а головне корисна каша готова. Звичайно, крупу необхідно попередньо гарненько промити, сподіваємося, що ви про це пам'ятаєте.
Ті ж, хто любить більш рихлу кашу, може заливати крупу великою кількістю води.
Гречка в пароварці з овочами
Звичайно ж, ви можете додавати до гречки різні овочі і подавати її не як гарнір, а як цілком самостійне блюдо.
Інгредієнти: гречка - 1 склянка; спаржа - 200 г; цвітна капуста - 300 г; цибулина - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; морква - 1 шт.; коріандр - 1 ч. ложка; сіль - 2 ч. ложки; перець червоний - 1 ч. ложка; масло вершкове - 3 ст. ложки; орегано - 2 ч. ложки; кріп - 1 пучок. Приготування Гарненько промиваємо гречку і закладаємо її в піддон для варіння крупи. Перець, цибулю і моркву нарізаємо дрібними кубиками, кольорову капусту розбираємо на суцвіття, а спаржу ржем невеликими шматочками. Потім всі овочі викладаємо на гречану крупу, солимо, додаємо спеції і заливаємо склянкою гарячої води. Приготування гречки в пароварці займе близько 40 хвилин. Готову кашу перемішуємо, додаємо вершкове масло, дрібно порізаний кріп і можемо подавати до столу.
Таким же чином готується гречка з куркою в пароварці, тільки крім овочів вам треба буде додати шматочки курячого філе (близько 400 грам), нарізані шириною - 6-8 см. А так як курка готується досить швидко, то час на приготування збільшувати немає необхідності. Варто відзначити, що гречка з куркою в мультиварці теж готується дуже швидко, тому ви можете взяти на замітку обидва рецепта.
Гречка з м'ясом в пароварці
Ті, хто любить до каші котлети або биточки - одним словом м'ясні продукти, оцінять наш рецепт гречки з м'ясом в пароварці. Блюдо виходить і корисним, і ситним.
Інгредієнти: гречка - 1 склянка; фарш м'ясний - 300 г; морква - 1 шт.; вода - 400 г; сіль - за смаком. Приготування Гарненько промиваємо крупу, а засипаємо її у місткість пароварки. Потім додаємо фарш, моркву, натерту на крупній тертці, солимо і перемішуємо всі інгредієнти. Заливаємо окропом і залишаємо готуватися. Скільки варити гречку в пароварці? Встановіть таймер на 40 або 45 хвилин, цього часу цілком достатньо, щоб каша дійшла до готовності.
Гречка з грибами в пароварці
Гречку з грибами можна приготувати різними способами, один з них - варіння на пару.
Інгредієнти: гречка - 200 г; гриби - 400 р; цибуля - 1 шт.; вода - 15 склянки; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування У чашу пароварки кладемо вершкове масло і розтоплюємо його близько 4-5 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізані цибулю і гриби, перемішуємо, а зверху засипаємо гречану крупу, попередньо добре промиту. Солимо, додаємо приправи за бажанням, вливаємо гарячу воду і залишаємо гречку в пароварці під кришкою на 45 хвилин.