Вернуться назад Распечатать

Каша в пароварці

Каша в пароварці
Навіщо варити каші у пароварці? Існують століттями перевірені способи приготування каш, які дають чудові результати. Але пароварка дозволяє зробити особливі, оригінальні каші, що відрізняються від традиційних. Чому, запитаєте ви? По-перше, в пароварці каша вийде більш розсипчастою і ніжною. Друга перевага полягає в тому, що пароварка максимально зберігає всі корисні властивості крупи. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві і прості рецепти приготування каш в пароварці.

Рисова каша в пароварці


Інгредієнти:

  • рисова крупа - 1 склянка;

  • родзинки або курага - 05 ст.;

  • молоко - 3 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як готувати рис в пароварці ми вже розбиралися, а тому зараз поговоримо про те, як приготувати рисову кашу в пароварці? Крупу добре промиваємо під холодною водою кілька разів, щоб зник весь білий осад. Потім гарненько моєму сухофрукти і заливаємо їх на 15 хвилин теплою водою. Форму пароварки злегка змащуємо олією, викладаємо на дно промитий рис, додаємо курагу, родзинки і заливаємо все молоком. Кладемо за смаком цукор, додаємо сіль трохи і гарненько перемішуємо. Готуємо рисову кашу на пару протягом приблизно 45 хвилин, періодично перемішуючи. У самому кінці додаємо трохи вершкового масла і розкладаємо по тарілках. Ось і все, корисна молочна рисова каша в пароварці готова!

    Манна каша в пароварці


    Манна каша, приготована в пароварці, виходить дуже смачною і чудовою, як і будь-яка інша каша, адже вона повністю зберігає всі корисні вітаміни та мікроелементи, необхідні людському організму. Хоча манна каша на плиті готується набагато швидше, але, зроблена в пароварці, вона виходить просто бездоганна, абсолютно без грудочок і зовсім не пригорає.
    Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;

  • вода - 100 мл;

  • манна крупа - 8 ч. ложок;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    У ємність для приготування вливаємо молоко і розбавляємо її трохи водою.
    Каша в пароварці
    Потім всипаємо потихеньку манку, кладемо сіль, цукор за смаком, закриваємо кришкою на 30 хвилин і виставляємо режим «Каша». По закінченню часу кладемо трохи вершкового масла і подаємо молочну кашу з пароварки до столу.

    Кукурудзяна каша в пароварці


    Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа - 200 г;

  • кип'ячена вода - 300 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Кукурудзяну крупу висипаємо в ємність для пароварки і промиваємо трохи водою. Далі в ковшечке підігріваємо 300 мл води і заливаємо кукурудзяну крупу окропом. Солимо за смаком і перемішуємо. Готуємо кашу приблизно 35 хвилин.
    А ще можна приготувати чудову вівсяну кашу в пароварці , але це вже трохи інша історія.