Важко навіть уявити собі російську кухню без такого смачного і ситного страви, як пельмені. Їх можна відварити в підсоленій воді, підсмажити на сковороді, приготувати в мікрохвильовій печі, або зварити в пароварці. Давайте розглянемо з вами рецепти того, як зробити пельмені в пароварці.
Як приготувати пельмені в пароварці?
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 600 г; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; вода - 200 мл Для фаршу:
свинина - 15 кг; цибуля ріпчаста - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування пельменів в пароварці спочатку зробимо начинку. Для цього беремо м'якоть свинини, промиваємо, нарізаємо на шматочки і прибираємо плівку. Очищаємо від лушпиння цибулі, розрізаємо на 4 частини. Всі разом перекручуємо через м'ясорубку, приправляємо сіллю, перцем за смаком і ретельно перемішуємо.
Можна приготувати тісто для пельменів в хлібопічці , а можна зробити це в ручну: беремо пшеничне борошно просіваємо гіркою, робимо зверху поглиблення і додаємо туди яйце, холодну воду і сіль. Замішуємо однорідне круте тісто, не прилипающее до рук. Потім розрізаємо його на 3 частини і розкачуємо кожну в тонкий пласт. За допомогою чарки або склянки вирізаємо кола, викладаємо на кожен приготовлену начинку, складаємо навпіл, а потім з'єднуємо кінці. Зліплені вареники викладаємо на обробну дошку, присипану борошном. Далі ставимо пароварку на плиту, або включаємо її в мережу, наливають необхідну кількість води, укладаємо в кожне відділення пельмені і варимо приблизно 30 хвилин.
Готові пельмені подаємо з вершковим маслом, сметаною, кетчупом, часниковим соусом або оцтом - все залежить тільки від вашого смаку. За бажанням посипаємо блюдо дрібно посіченою свіжої зеленню. Також ви можете заморозити пельмені запас і у будь-який момент приготувати їх у пароварці.
Ліниві пельмені в пароварці
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 2 шт.; кип'ячена вода - 4 ст. ложки; сіль - щіпка; борошно - 2 ст. Для начинки:
курячий фарш - 250 г; вершки 20 % - 50 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати пельмені ? Для початку замішуємо тісто: просіваємо борошно, додаємо яйце, вливаємо прохолодну воду і кладемо щіпку солі. Миску з тестом накриваємо зверху вологим рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на 40 хвилин.
Не гаючи часу, займемося приготуванням начинки: курячий фарш змішуємо з вершками, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо. Розкачуємо необхідну кількість тіста в тонкий пласт, вирізаємо невеликі кружечки, ліпимо пельмені і викладаємо їх на стіл, присипаний борошном. Як варити пельмені в пароварці? Пельмені викладаємо в ємності для варіння і виставляємо таймер на 30 хвилин.
Приємного вам апетиту!