Вернуться назад Распечатать

Тефтелі в пароварці

Тефтелі в пароварці
Страви в пароварці виходять дуже ніжними і дієтичними, адже їх можна готувати без використання зайвого жиру. Зараз ми вам розповімо, як приготувати тефтелі в пароварці. Найчастіше для цього використовують нежирну яловичину або курку.

Рецепт тюфтельок в пароварці


Інгредієнти:

  • яловичина - 400 г;

  • рис - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Пропускаємо мясо через м'ясорубку, використовуючи не саму дрібну решітку. Рис заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 15. Потім відкидаємо його на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо до смаку і добре все перемішуємо. Відправляємо отриману масу в холодильник хвилин на 15. Потім з фаршу формуємо тюфтельки невеликого розміру - близько 3 -4 см в діаметрі. Тим часом включаємо пароварку, щоб нагрілася вода. Викладаємо наші заготовки у форму пароварки, накриваємо кришкою і готуємо 40-45 хвилин.

    Тефтелі з рисом в пароварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 05 кг;

  • морква - 100 г;

  • цибуля - 100 г;

  • рис - 1 /3 склянки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею. Моркву тремо на крупній тертці. Рис відварюємо до напівготовності, зайву воду зливаємо. З'єднуємо всі інгредієнти, сіль і перець додаємо за смаком і добре вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки діаметром 5-6 див. Викладаємо їх на деко пароварки і готуємо 50-60 хвилин. Ось і готові наші тефтелі з рисом !

    Курячі тефтелі в пароварці з сирним соусом


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 1 шт.;

  • сметана 15%-ной жирності - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для соусу:

  • майонез - 50 г;

  • сметана - 50 г;

  • адигейський сир - 50 г;

  • зелень кропу, сіль - за смаком.


  • Тефтелі в пароварці
    Приготування
    Куряче філе разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. В отриману суміш додаємо яйце і сіль по смаку, перемішуємо. Додаємо сметану і знову розмішуємо. Завдяки цьому тефтелі вийдуть більш соковитими. З отриманого фаршу формуємо невеличкі кульки і вкладаємо їх у місткість пароварки. Готуємо близько 30-40 хвилин.
    Готуємо соус для тефтелькою : сир тремо на дрібній тертці, додаємо майонез, сметану, подрібнену зелень кропу і сіль за смаком, все це вимішуємо. Коли курячі тефтелі в пароварці будуть готові, поливаємо їх соусом і подаємо до столу.