Страви в пароварці виходять дуже ніжними і дієтичними, адже їх можна готувати без використання зайвого жиру. Зараз ми вам розповімо, як приготувати тефтелі в пароварці. Найчастіше для цього використовують нежирну яловичину або курку.
Рецепт тюфтельок в пароварці
Інгредієнти: яловичина - 400 г; рис - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Пропускаємо мясо через м'ясорубку, використовуючи не саму дрібну решітку. Рис заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 15. Потім відкидаємо його на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо до смаку і добре все перемішуємо. Відправляємо отриману масу в холодильник хвилин на 15. Потім з фаршу формуємо тюфтельки невеликого розміру - близько 3 -4 см в діаметрі. Тим часом включаємо пароварку, щоб нагрілася вода. Викладаємо наші заготовки у форму пароварки, накриваємо кришкою і готуємо 40-45 хвилин.
Тефтелі з рисом в пароварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 05 кг; морква - 100 г; цибуля - 100 г; рис - 1 /3 склянки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Яловичину пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею. Моркву тремо на крупній тертці. Рис відварюємо до напівготовності, зайву воду зливаємо. З'єднуємо всі інгредієнти, сіль і перець додаємо за смаком і добре вимішуємо. З отриманої маси формуємо кульки діаметром 5-6 див. Викладаємо їх на деко пароварки і готуємо 50-60 хвилин. Ось і готові наші тефтелі з рисом !
Курячі тефтелі в пароварці з сирним соусом
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; сметана 15%-ной жирності - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Для соусу:
майонез - 50 г; сметана - 50 г; адигейський сир - 50 г; зелень кропу, сіль - за смаком. Приготування Куряче філе разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. В отриману суміш додаємо яйце і сіль по смаку, перемішуємо. Додаємо сметану і знову розмішуємо. Завдяки цьому тефтелі вийдуть більш соковитими. З отриманого фаршу формуємо невеличкі кульки і вкладаємо їх у місткість пароварки. Готуємо близько 30-40 хвилин.
Готуємо соус для тефтелькою : сир тремо на дрібній тертці, додаємо майонез, сметану, подрібнену зелень кропу і сіль за смаком, все це вимішуємо. Коли курячі тефтелі в пароварці будуть готові, поливаємо їх соусом і подаємо до столу.