Смак сирної запіканки знайомий нам з дитинства і багато, обзавівшись мікрохвильовими печами, цікавляться, чи можна зробити таку запіканку в мікрохвильовці? Звичайно можна, СВЧ можна чудово готувати багато страв, і сирна запіканка входить в їх число. Але варто врахувати, що смак сирної запіканки, приготовленої в СВЧ, буде відрізнятися від звичного, правда, швидше за все не в гіршу сторону. У будь-якому випадку, спробувати варто. До речі, для приготування будь-який, в тому числі і сирною, запіканки в мікрохвильовій печі краще використовувати силіконову форму для випічки. Хоча якщо її немає, підійде будь-яка глибока миска для мікрохвильової печі, але у формі все-таки краще - і витягувати випічку зручніше, і зовнішній вигляд привабливіше.
Легка сирна запіканка Вважають калорії повинен припасти до смаку цей рецепт приготування сирної запіканки в мікрохвильовці. Тому що тут немає ні масла, ні якихось інших жирів, навіть сир можна взяти знежирений, хоча підійде будь-який.
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце - 2 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка з гіркою; манка -1/2 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; банан - 1 шт. Приготування Розтираємо білки з цукром, додаємо до них інші інгредієнти і ретельно перемішуємо. Багато люблять додавати у випічку розпушувачі, але в цьому випадку можна обійтися і без них - запіканка, остигаючи в будь-якому випадку, буде опадати. У готову суміш кладемо нарізані шматочки банана, все знову перемішуємо. Суміш викладаємо у форму для випічки. Готуємо запіканку в мікрохвильовці 15 хвилин при потужності 650 Вт. Готову запіканку виймаємо з форми, поливають варенням або згущеним молоком і подаємо до столу.
Сирна запіканка з яблуками Можна скільки завгодно говорити про користь продуктів з низьким вмістом жиру, але ми все одно не поспішаємо складати свій раціон тільки з них. Адже так хочеться додати в улюблене блюдо ложечку сметани, особливо, коли знаєш, наскільки це буде смачно. Роблячи сирну запіканку в мікрохвильовці за цим рецептом, не потрібно відмовляти собі в подібному бажанні - і сметана, і мало є на складі. Якщо ви не стурбовані підрахунком калорій або вважаєте, що іноді можна дозволяти собі деякі послаблення, спробуйте приготувати таку запіканку з сиру (не знежиреного), буде смачно.
Інгредієнти: сир - 500 г; цукор - 4 столові ложки; яйце - 2 штуки; сметана - 2 столових ложки; крупа манна - 2 столових ложки; масло вершкове - 30 г; пшеничне борошно - 1 ст. ложка; свіжі яблука (груші) - 2 шт.; сіль, харчова сода, лимонна кислота (оцет). Приготування У яблук або груш вирізаємо серцевину, а самі фрукти ріжемо тонкими шматочками. У старих плодів шкірка може бути дуже щільною, в цьому випадку від неї фрукт теж краще очистити.
У велику миску сир протираємо, додаємо сметану і перемішуємо. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром і відправляємо їх до сиру. Туди ж додаємо борошно, манку, сіль, все ретельно перемішуємо. 1/4 чайної ложки соди, гасимо оцтом або, якщо не подобається запах, лимонною кислотою і додаємо до решти суміші. Все ретельно перемішуємо
або, за бажанням, збиваємо. У суміш кладемо нарізані фрукти і знову перемішуємо.
У каструлю для мікрохвильової печі кладемо невеликий шматочок масла і розтоплюємо його 30 секунд на повній потужності мікрохвильовки. Змащуємо розтопленим маслом дно і бортики каструлі.
У підготовлений посуд викладаємо сирну масу. Готуємо запіканку при середній потужності мікрохвильової печі 20 хвилин. Після відключення печі не виймаємо запіканку ще хвилин 5 даючи їй таким чином «дійти» в мікрохвильовці. Готову випічку викладаємо на тарілку, поливаємо сиропом і подаємо до столу.