Всі ми любимо піцу, а як її приготувати, щоб і смачно і швидко, якщо не в мікрохвильовці? Правда є кілька особливостей такого приготування піци. Наприклад, тісто потрібно робити більш рідким, ніж для приготування в духовці. А ще піцу краще ставити у вже розігріту піч. Ну і звичайно, всіх цікавить питання, скільки потрібно тримати піцу в мікрохвильовці, вийде її зробити швидше, або це займе стільки ж часу, як якщо б ми вирішили спекти піцу в духовці?
Часу на приготування піци в мікрохвильовці однозначно піде менше, ніж при готуванні в духовці. Але точно сказати, скільки часу треба готувати піцу в мікрохвильовці не можна, все залежить від потужності печі, ну і звичайно від рецепту.
Рецепти приготування піци в мікрохвильовці
Піца з сиром з листкового тіста Як, ви ніколи не пробували приготувати піцу з листкового тіста в мікрохвильовці? Це ж так просто, особливо якщо брати вже готове листкове тісто! Хоча його можна приготувати і вдома. Зараз ми розглянемо, як приготувати листкове тісто, і як із нього зробити піцу в мікрохвильовці.
Інгредієнти для тіста: борошно - 15 склянки; вода - 05 склянки; маргарин вершковий - 100 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Інгредієнти для начинки: томатний соус (кетчуп) - 3 ст. ложки; сир - 200 г; перець чорний, перець червоний. Приготування Рубаємо маргарин ножем, змішуємо руками з борошном до однорідної крихти. У холодній воді розчиняємо цукор і сіль і додаємо до тіста. Вимішуємо все до гладкості і залишаємо тісто на 2-6 годин у холодильнику. Потім тісто розкочуємо тонким шаром, складаємо 2 рази навпіл. Повторюємо цю процедуру 4-6 разів.
Отримане тісто розрізаємо навпіл, щоб помістилося на форму. Викладаємо лист на блюдо і відправляємо його в піч на 5-6 хвилин при потужності 800 Вт.
Змішуємо кетчуп з перцем, чайною ложкою змащуємо цією сумішшю готовий лист тіста і посипаємо його сиром. При тій же потужності відставляємо піцу в печі на 30-60 секунд для того, щоб сир розплавився.
Можна робити на листковому тісті піцу та з іншими начинками. Тільки в цьому випадку необхідно буде на сире тісто викласти всю начинку (крім сиру) і запікати 8-10 хвилин на середній потужності. Потім посипати піцу тертим сиром і поставити на повну потужність на 3-4 хвилини.
Піца «Асорті» Хтось любить піцу з м'ясом, а хтось без розуму від грибів. Якщо візьметеся готувати цю піцу в мікрохвильовці, то ризикуєте потрапити як м'ясоїдам, так і любителям овочів.
Інгредієнти для тіста: борошно - 200 г; дріжджі - 75 г; молоко - 120 мл; вода - 120 мл; яйце - 1 шт.; цукор - 60 г; рослинна олія - 50 мл; сіль. Інгредієнти для начинки: ковбаса - 300 г; гриби - 200 г; сир - 150 г; томатний соус, майонез. Приготування Розводимо теплою водою тісто, насипаємо цукор і ставимо в тепле місце хвилин на 5-10 щоб дріжджі «розпустилися». А поки замішуємо інші інгредієнти з «тестового» списку, після додаємо дріжджі і замішуємо тісто. Розкачуємо тонкий корж. Змащуємо його томатним соусом і майонезом. Зверху викладаємо нерізаних ковбасу і солоні гриби, посипаємо тертим сиром. Випікаємо в мікрохвильовці 4-6 хвилин при повній потужності.
Рибна піца Ну і як робити піцу в мікрохвильовці без риби тим, хто жити не може без неї і морепродуктів? Для вас наступний рецепт.
Інгредієнти для тіста: борошно - 250 г; вода - 100 мл; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 30 мл Інгредієнти для начинки: крабові палички - 200 г; кальмари - 100 г; тунець - 100 г; гриби - 50 г; морква - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; яблучний оцет - 120 мл; соус з хріном - 120 мл Приготування Крабові палички ріжемо на середні шматочки і на 5 хвилин занурюємо в оцет. Чистимо кальмари, нарізаємо і додаємо до паличок. Моркву відварюємо і нарізаємо кружечками. Ріжемо мариновані гриби і консервованого тунця. Подрібнюємо петрушку.
Змішуємо всі інгредієнти для тіста, замішуємо його. Викладаємо тісто в прямокутну форму, товщина коржа повинна бути близько 1 див. Поливаємо корж соусом з хрону, викладаємо начинку. Причому, спочатку кладемо тунця і гриби, далі йде соус з хрону, а на нього відправляємо кальмари і крабові палички. Зверху викладаємо моркву і петрушку. Випікаємо в мікрохвильовці 7-9 хвилин на повній потужності.