
Свіжа, ще гаряча, чудово ароматна і смачна випічка. Хто з нас байдужий до таких виробів? І звичайно немає нічого смачнішого, ніж пиріг, спечений власноруч. Але возитися з випічкою не завжди є час, адже тісто вимагає тривалої уваги. Як добре, що з цього правила є винятки і шарлотку можна приготувати дуже швидко, особливо якщо приготувати її у мікрохвильовці. Правда варто врахувати особливості приготування випічки в цій печі. А саме, в свч рум'яна кірочка у пирога не вийде, він буде блідим. Тому потрібно або подбає про його оздобленні або додати в тісто трохи какао, тоді пиріг буде більш «засмаглим», і буде виглядати привабливіше. Готовність випічки так само, як і при приготуванні в духовці можна визначити з допомогою дерев'яної шпажки. Не варто панікувати, якщо відразу після відключення печі пиріг буде трохи рідкуватим, його потрібно залишити на 3-5 хвилин в мікрохвильовці, і він допечется. Якщо ж цього не сталося, то можна відправити випічку в піч ще на 1 хвилину. Можна випікати Шарлотку і в звичайній каструлі для мікрохвильової печі, але використання спеціальних форм переважніше.
Рецепт шарлотки з бананами в мікрохвильовці
Що ми розуміємо під словом шарлотка? Своєрідний «ледачий» пиріг з фруктами. Так, традиційно шарлотка готується з яблуками, але чому б не спекти в мікрохвильовці пиріг з бананами? Від зміни начинки шарлоткою він бути не перестане.
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; борошно пшеничне - 200 г; цукрова пудра - 200 г; свіжі банани - 5 шт.; вершкове масло - 150 г; молоко - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 50 г; розпушувач - 1 пакетик; сіль. Приготування Розтоплюємо в окремому посуді вершкове масло, це можна зробити, поставивши тарілку з маслом на 30 секунд при повній потужності мікрохвильовки. Змішуємо пудру з розтопленим вершковим маслом, додаємо збиті яйця, тепле молоко, сіль, борошно і розпушувач. Все ретельно перемішуємо. Додаємо в суміш нарізані шматочками банани і подрібнені волоські горіхи. Гарненько перемішуємо тісто, але занадто захоплюємося, інакше тісто стане жорстким. Змащуємо олією форму для мікрохвильової печі і викладаємо в неї тісто. Випікаємо 10 хвилин у печі, виставленої на 80% потужності. Після відключення мікрохвильовки не поспішаємо виймати шарлотку з печі і даємо їй постояти ще 5 хвилин. Далі даємо пирогу охолонути і приступаємо до його прикрасі залишками цукрової пудри і бананами.
Рецепт яблучної шарлотки в мікрохвильовці
Звичайно, шарлотку можна готувати з будь-якими фруктами, хоч з ананасом, і від цього вона не стане менш смачною. Але які б не висловлювалися думки на цей рахунок, а все-таки справжня шарлотка, це та, що з яблуками, ось її-то ми і будемо готувати в мікрохвильовці.
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; яблука - 4-5 шт.; рослинна олія - 4 ст. ложки; мука - 4 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; какао - 3 ч. ложки; ванілін на кінчику ножа; розпушувач - 1/2 ч. ложки. Приготування Очищаємо яблука від шкірки і серцевини. Нарізаємо тонкими скибочками. Збиваємо з цукром яйця, додаємо рослинне масло і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо борошно, какао, розпушувач і ванілін. Висипаємо цю суміш до збитим з цукром яйця і гарненько все перемішуємо. Тісто повинне вийти рідким.
Змащуємо маслом форму для випічки і наливаємо в неї тісто. Викладаємо зверху шматочки яблук. Ставимо пиріг в мікрохвильовку. Готуємо при повній потужності 6 хвилин. Після відключення печі залишаємо пиріг на 2-3 хвилини всередині, щоб шарлотка «дійшла». Готовий пиріг виймаємо з форми, прикрашаємо й подаємо до столу.