Вернуться назад Распечатать

Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі

Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
Хто з нас не любить поласувати гарячими, тільки з духовки бутербродами з сиром, апетитно розплавленим на кружку помідора, трохи хрусткою скоринкою хліба і підрум'яненим шматком шинки? Але смачні гарячі бутерброди можна зробити і в мікрохвильовці. Особливо це зручно, коли часу готувати не дуже багато.

Як приготувати гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі


Знаєте, як зробити бутерброд в мікрохвильовці правильно? Якщо ні, то візьміть кілька хитрощів на замітку.

  • Шматочки хліба викладаємо на серветку, а під серветку кладемо фольгу. Потрібно це для того, щоб хліб знизу не підгорів і не вийшов пересушеним.

  • М'ясо, грудинку, шинку нарізаємо тонкими скибочками, чим тонше, тим краще. Бутерброд прогріється краще і буде смачнішою, якщо взяти 2-3 тоненькі скибочки, замість одного товстого.

  • Бутерброди не перегреваем, інакше вони будуть жорсткими, сухими і несмачними.


  • Рецепти гарячих бутербродів в мікрохвильовці


    Рецепти гарячих бутербродів в мікрохвильовці досить різноманітні, адже все обмежується лише вашою фантазією і смаковими уподобаннями. Не бійтеся експериментувати, іноді несподівані поєднання продуктів дають приголомшливий смак. А щоб було з чого почати, ось кілька рецептів гарячих бутербродів в мікрохвильовці.
    Бутерброди з шинкою і сиром
    Інгредієнти:

  • помідори - 4-5 скибочок;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • шинка - 4-5 скибочок;

  • тертий сир - 4 ч. ложки.


  • Приготування:
    Викладаємо на хліб скибочки шинки, чергуючи з помідорами, посипаємо зверху сиром. Відправляємо бутерброди в мікрохвильовку, виставлену на повну потужність. Через півхвилини бутерброди готові.
    Бутерброди з сиром і кількою
    Інгредієнти:

  • чорний (білий) хліб - 2 скибочки;

  • яйця - 2 шт.;

  • кілька пряного посолу - 4 шт.;

  • сир - 4 ч. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 3-4 кільця;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • подрібнений зелений лук - 2 ч. ложки.


  • Приготування:
    Намазуємо на хліб масло. Змішуємо в окремому посуді збиті яйця, сир і дрібно нарізану кільку. Викладаємо цю суміш на масло, зверху кладемо кільця цибулі і посипаємо зеленню. Готуємо на повній потужності мікрохвильовки до пожовтіння сиру, це приблизно півхвилини.

    Бутерброди з яблуком і сиром
    Інгредієнти:
  • яблуко - 1-2 шт.;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • масло вершкове - 2 чайних ложки;

  • сир - 4-6 скибочок.


  • Приготування:
    Намазуємо масло на хліб. Нарізаємо яблуко і сир дрібними часточками і викладаємо їх на скибочки хліба - спочатку яблука, потім сир. Запікаємо при повній потужності НВЧ 1/2 -1 хвилини, поки сир не розплавиться.
    Бутерброди з грибами
    Інгредієнти:

  • печериці свіжі - 60-70 г;

  • вершкове масло -2 ст. ложки;

  • білий хліб -2 скибочки;

  • часник -2 зубчик;

  • тертий сир -2 ст. ложки.


  • Приготування:
    Гриби очищаємо і відварюємо в підсоленій воді і дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес, змішати з вершковим маслом і сіллю. Намазуємо цим складом хліб, викладаємо гриби і тертий сир. Запікаємо в мікрохвильовці 45-60 секунд.
    Бутерброди з сосисками
    Інгредієнти:

  • сосиски - 300 г;

  • сир - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • хліб - 3-4 скибочки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка.


  • Приготування:
    Масло змішуємо з гірчицею і намазуємо сумішшю хліб. Сосиски нарізаємо кружальцями і викладаємо на бутерброди. Сир змішуємо з яйцями і
    Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
    заливаємо цією сумішшю бутерброди. Запікаємо бутерброди в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини.
    Бутерброди з морквою і сиром
    Інгредієнти:

  • морква - 1-2 шт.;

  • тертий сир - 2 ч. ложки;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • масло вершкове - 2 ч. ложка;

  • подрібнений зелений лук - 2 ч. ложки.


  • Приготування:
    Намазуємо масло на хліб. Моркву відварюємо, ріжемо на кілька довгих шматочків і викладаємо на хліб. Посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею. Запікаємо до плавлення сиру, це близько половини або однієї хвилини.