Хто з нас не любить поласувати гарячими, тільки з духовки бутербродами з сиром, апетитно розплавленим на кружку помідора, трохи хрусткою скоринкою хліба і підрум'яненим шматком шинки? Але смачні гарячі бутерброди можна зробити і в мікрохвильовці. Особливо це зручно, коли часу готувати не дуже багато.
Як приготувати гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
Знаєте, як зробити бутерброд в мікрохвильовці правильно? Якщо ні, то візьміть кілька хитрощів на замітку.
Шматочки хліба викладаємо на серветку, а під серветку кладемо фольгу. Потрібно це для того, щоб хліб знизу не підгорів і не вийшов пересушеним. М'ясо, грудинку, шинку нарізаємо тонкими скибочками, чим тонше, тим краще. Бутерброд прогріється краще і буде смачнішою, якщо взяти 2-3 тоненькі скибочки, замість одного товстого. Бутерброди не перегреваем, інакше вони будуть жорсткими, сухими і несмачними. Рецепти гарячих бутербродів в мікрохвильовці
Рецепти гарячих бутербродів в мікрохвильовці досить різноманітні, адже все обмежується лише вашою фантазією і смаковими уподобаннями. Не бійтеся експериментувати, іноді несподівані поєднання продуктів дають приголомшливий смак. А щоб було з чого почати, ось кілька рецептів гарячих бутербродів в мікрохвильовці.
Бутерброди з шинкою і сиром Інгредієнти: помідори - 4-5 скибочок; білий хліб - 2 скибочки; шинка - 4-5 скибочок; тертий сир - 4 ч. ложки. Приготування: Викладаємо на хліб скибочки шинки, чергуючи з помідорами, посипаємо зверху сиром. Відправляємо бутерброди в мікрохвильовку, виставлену на повну потужність. Через півхвилини бутерброди готові.
Бутерброди з сиром і кількою Інгредієнти: чорний (білий) хліб - 2 скибочки; яйця - 2 шт.; кілька пряного посолу - 4 шт.; сир - 4 ч. ложки; цибуля ріпчаста - 3-4 кільця; масло вершкове - 2 ст. ложки; подрібнений зелений лук - 2 ч. ложки. Приготування: Намазуємо на хліб масло. Змішуємо в окремому посуді збиті яйця, сир і дрібно нарізану кільку. Викладаємо цю суміш на масло, зверху кладемо кільця цибулі і посипаємо зеленню. Готуємо на повній потужності мікрохвильовки до пожовтіння сиру, це приблизно півхвилини.
Бутерброди з яблуком і сиром Інгредієнти: яблуко - 1-2 шт.; білий хліб - 2 скибочки; масло вершкове - 2 чайних ложки; сир - 4-6 скибочок. Приготування: Намазуємо масло на хліб. Нарізаємо яблуко і сир дрібними часточками і викладаємо їх на скибочки хліба - спочатку яблука, потім сир. Запікаємо при повній потужності НВЧ 1/2 -1 хвилини, поки сир не розплавиться.
Бутерброди з грибами Інгредієнти: печериці свіжі - 60-70 г; вершкове масло -2 ст. ложки; білий хліб -2 скибочки; часник -2 зубчик; тертий сир -2 ст. ложки. Приготування: Гриби очищаємо і відварюємо в підсоленій воді і дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес, змішати з вершковим маслом і сіллю. Намазуємо цим складом хліб, викладаємо гриби і тертий сир. Запікаємо в мікрохвильовці 45-60 секунд.
Бутерброди з сосисками Інгредієнти: сосиски - 300 г; сир - 100 г; яйце - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; хліб - 3-4 скибочки; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування: Масло змішуємо з гірчицею і намазуємо сумішшю хліб. Сосиски нарізаємо кружальцями і викладаємо на бутерброди. Сир змішуємо з яйцями і
заливаємо цією сумішшю бутерброди. Запікаємо бутерброди в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини.
Бутерброди з морквою і сиром Інгредієнти: морква - 1-2 шт.; тертий сир - 2 ч. ложки; білий хліб - 2 скибочки; масло вершкове - 2 ч. ложка; подрібнений зелений лук - 2 ч. ложки. Приготування: Намазуємо масло на хліб. Моркву відварюємо, ріжемо на кілька довгих шматочків і викладаємо на хліб. Посипаємо тертим сиром і подрібненою зеленою цибулею. Запікаємо до плавлення сиру, це близько половини або однієї хвилини.