Осінь - саме час для домашніх заготовок на зиму. Одним із способів зберігання яблук є сушіння яблук в мікрохвильовці. Він дозволяє не тільки зберегти смак фруктів, але і що містяться в них вітаміни і мікроелементи, які зменшуються при консервації яблук в варення або компоті. Та й для зберігання такої заготовки необхідно значно менше місця, ніж, приміром, для заморожених в морозильній камері фруктів. До того ж, сухофрукти зміцнюють захисні механізми організму, стимулюють мозкову діяльність, тим самим вони дуже корисні школярам і студентам, так і офісним працівникам теж не завадять.
Як посушити яблука в мікрохвильовці?
Перш, ніж засушити яблука в мікрохвильовці, треба знати, як їх підготувати. Для початку слід ретельно перебрати плоди. Червиві та пошкоджені яблука для сушіння в мікрохвильовці не годяться, оскільки при подальшому зберіганні вони будуть гнити.
Потім яблука слід добре вимити і розрізати на частини. Варіантів для розрізання два: ви можете видалити серцевину у плода і нарізати кружечками завтовшки 15 - 2 см або розрізати кожне яблуко на 8 часточок - як вам більше подобається. Нарізані шматочки яблук слід помістити на 5 хвилин в підсолену воду. Цим ви уникнете окислення, у яблук збережеться колір. Солону воду приготуйте з розрахунку 20 грам солі на 1 літр води.
Сушіння яблук в мікрохвильовці
Підготовлені шматочки яблук розкладаємо на тарілці в один шар і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на 2 хвилини при потужності 200-300 Вт. Потім слід дістати тарілку і перевірити готовність яблук. Напевно вони ще не готові. Тому встановіть таймер на 30 секунд і знову відправте яблука в мікрохвильовку.
Сушіння яблук в мікрохвильовці відбувається різко: тільки що фрукти були сирі і ось вже згоріли. В кінцевому результаті у вас повинні вийти сухофрукти - на дотик еластичні, зовні нагадують яблучні чіпси, на приготування яких піде близько 3 хвилин. Емпіричним шляхом ви можете вивести точний час, як висушити яблука в мікрохвильовці уникнувши перегріву, і кожну нову порцію закладати в СВЧ-піч відразу виставляючи таймер на потрібний час. Час приготування залежить від розміру яблук, соковитості і тієї кількості, яка зможе поміститися на тарілці.
Сушіння яблук в мікрохвильовці дозволяє зберегти всі корисні властивості, що містяться в плодах протягом декількох років. Зберігати вже приготовлені сухофрукти ви можете в скляній банці або полотняному мішку в сухому темному місці.