Мікрохвильовка займає одне з ключових місць на кухнях багатьох господинь. Завдяки легкості та зручності у використанні в ній не тільки гріють вже готову їжу, але і готують повноцінні, смачні страви. Одним з страв, які можна приготувати в мікрохвильовій печі є риба, але, щоб воно вийшло вдалим, потрібно пам'ятати деякі правила.
Приготування риби в мікрохвильовці
перед початком приготування, рибу потрібно розморозити, але стежити за тим, щоб вона не нагрілася, і після розморожування залишалася холодною; розморожуючи рибу в мікрохвильовці, потрібно прикрити її паперовим рушником і один раз перевернути; перед приготуванням риби в мікрохвильовці солити її не потрібно, інакше вона стане жорсткою; готуючи рибу в мікрохвильовці, завжди вибирайте посуд з кришкою з отвором для пари, або ж повністю покривайте її соусом; враховуйте, що після закінчення часу приготування, риба повинна відстоятися, щоб дійти до повної готовності; готувати в мікрохвильовці можна і запаковану рибу. Для цього необхідно викласти пакет з рибою на блюдо і зробити в ньому кілька отворів, через які буде виходити пар; готовність риби, приготовленої в мікрохвильовці, перевіряється також, як і при звичайних способах приготування - лусочки не повинні бути прозорими, а м'ясо повинно розшаровуватися; готувати рибу у фользі в мікрохвильовці треба дуже обережно, використовуючи при цьому тільки спеціальну фольгу для печі і уважно читаючи інструкцію до своєї мікрохвильовці. Ми хочемо запропонувати вашій увазі кілька цікавих рецептів приготування риби в мікрохвильовці.
Риба в мікрохвильовці рецепт
Інгредієнти: рибне філе - 350 г; сметана - 100 г; твердий сир - 30 г; борошно - 15 г; рослинна олія - 30 мл; цибуля - 100 г; сіль і перець за смаком; кріп. Приготування Перед тим, як запекти рибу в мікрохвильовці, ріжемо цибулю кільцями, а сир натираємо на тертці. Філе ріжемо невеликими шматками і викладаємо в посуд, попередньо змащену олією. Зверху викладаємо цибулю. Потім готуємо соус, змішуючи сметану з водою в пропорції 1:1 додаючи борошно, рослинне масло і сіль, і заливаємо їм рибу.
Ставимо все це в піч і готуємо рибу в мікрохвильовій печі при середній потужності 10-15 хвилин. Потім посипаємо блюдо сиром і знову повертаємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо кропом.
Червона риба в мікрохвильовці
Любителі червоної риби оцінять, як легко і швидко можна приготувати її в мікрохвильовій печі, і при цьому сама риба вийде дуже ніжною і соковитою.
Інгредієнти: червона риба (сьомга, форель) - 400 г; спеції для риби; вино, соєвий соус або будь-який інший маринад - 2 ст. ложки. Приготування Рибу цілісним шматком викласти в посуд для мікрохвильової печі, змастити спеціями і додати рідину. Після цього накрити кришкою і, виставивши в печі потужність 800 готувати 4 хвилини. Потім залишити ще на кілька хвилин і подавати до столу з будь-яким гарніром.
Риба в мікрохвильовці гриль
Для тих, хто віддає перевагу страви на грилі і має в своєму арсеналі мікрохвильову піч з функцією гриль, теж є простий і легкий рецепт рибки.
Інгредієнти: філе риби - 2 шт.; майонез - 150 г; приправа для гриля; пряні трави; лимонна приправа для риби. Приготування Змішати майонез з приправами і замаринувати в ньому рибу, залишивши приблизно на 1 годину. Потім викласти рибу на високу решітку в печі, поставивши під неї посуд, куди стікатиме сік. Готувати 3 хвилини на 100% рівні потужності.
Після цього готувати ще 10 хвилин з одного боку в режимі комбі-1 і ще 5 хвилин з іншого боку в режимі гриль.