У наші дні мікрохвильова піч - дуже зручний, практично незамінний атрибут кожної кухні. Але крім своїх звичних функцій: розігрів і розморожування їжі, більшість мікрохвильових печей і мають функцію гриля, що дозволяє готувати різні страви з використанням конвекції. Наприклад, ви можете легко приготувати в мікрохвильовій печі дуже смачна картопля! Як же приготувати звичайну картоплю в мікрохвильовці, щоб вона вийшла надзвичайно ароматної і дивовижно смачною?
Картопля з грибами в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; гриби сушені - 50 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно - 1 ч. ложка; сметана - 3 ст. ложки; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Отже, всі інгредієнти під рукою, приступимо до приготування картоплі в мікрохвильовці. Заздалегідь замочуємо у воді сушені гриби приблизно на 15 години. Потім промиваємо їх і дрібно нарізаємо.
Перемішуємо порізані гриби, подрібнений цибулю і картоплю, нарізану соломкою, у каструльці для СВЧ. Додаємо трохи води, масла і все ще раз гарненько перемішуємо. Ставимо в мікрохвильовку, накриваємо кришкою і підігріваємо протягом 10-12 хвилин при повній потужності, до тих пір, поки наш картопля не стане м'яким. Поки картопля готується, ми змішуємо в окремій мисці сметану, борошно, додаємо трохи води, солимо і перчимо за смаком. Потім, приготованим соусом заливаємо картоплю з грибами, знову закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-7 хвилин на тій же потужності. Якщо у вас немає часу для приготування соусу, то можете використовувати замість приправи сир. Просто посипте картоплю тертим сиром і готуйте до тих пір, поки посипання не розплавиться. Тоді у вас вийде картопля з сиром у мікрохвильовці. Готову страву посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.
Картопля з м'ясом у мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 400 г; перець болгарський - 2 шт.; м'ясний фарш - 200 г; молоко - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; чорний перець, сіль - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Перець теж обробляємо і дрібно ріжемо. Змішуємо картоплю, перець, м'ясний фарш і викладаємо в скляний посуд. Гарненько солимо і перчимо. В окремій мисці змішуємо яйця, молоко і виливаємо поверх картоплі. Ставимо в мікрохвильовку і готуємо 20 хвилин при максимальній потужності.
Смажена картопля з м'ясним фаршем в мікрохвильовці готова! Перед подачею на стіл прикрасьте страву зеленню кропу або петрушки.
Картопля в горщиках в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 400 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; печериці - 300 г; часник - 2 зубчики; бульйон - 150 мл; сметана - 200 г; спеції - за смаком сіль - за смаком сир - 100 р. Приготування Картоплю, цибулю та свіжі печериці чистимо і ріжемо: картопля - кубиками, цибулю - півкільцями, гриби - скибочками. Часник видавлюємо через часникодавку. У кожен горщик кладемо шматочок масла, трохи часнику, потім картоплю, цибулю та гриби. Якщо вийшло мало, то можете повторити шари ще раз.
Все солимо, додаємо спеції за смаком і заливаємо бульйоном практично до країв. У кожен горщик додаємо по 1 столовій ложці сметани і закриваємо кришечками.
Ставимо за два горщика в мікрохвильовку і готуємо близько 15-20 хвилин на максимальній потужності, до повної готовності. Хвилини за дві до закінчення готування дістаємо горщик, відкриваємо і посипаємо тертим на крупній тертці сиром і ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ ще на 3 хвилини. Не минуло й години, а ароматна картопля в горщиках в мікрохвильовці вже готовий!
Приємного вам апетиту та нових кулінарних досягнень!