Курка гриль визнана однією з найпопулярніших страв у всьому світі. А якщо постаратися і приготувати його в домашніх умовах, то вона вийде набагато соковитіше, смачніше і корисніше. Таке блюдо з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл або навіть звичайний сімейний обід. Ідеально хрусткими і смачними кури гриль виходять тільки в мікрохвильовій печі, а як їх приготувати, ми вам зараз і розповімо.
Курка гриль в мікрохвильовій печі
Інгредієнти: курка - 700 г; часник - 5 зубчиків; приправа сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати курку гриль в мікрохвильовці? Беремо тушку птиці, добре миємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім ретельно натираємо її сіллю, перцем і приправами з усіх боків. Далі очищаємо велику головку часнику від лушпиння і кілька зубчиків пропускаємо через часникодавку. Рясно змащуємо цією сумішшю курку і залишаємо на деякий час замаринуватися. Решті часник ріжемо на невеликі часточки, робимо отвори в тушці і вставляємо його як можна глибше. Потім перекладаємо курку в чашу, наливаємо трохи олії і ставимо в мікрохвильовку. Виставляємо режим «Гриль» і обсмажуємо тушку до золотистого кольору спочатку 20 хвилин з однією і 20 хвилин з другої сторони. Готову страву прикрашаємо свіжими скибочками помідора і гілочками зелені. За бажанням можна полити курку соєвим соусом, який додасть страві незвичайну пікантність і оригінальний смак.
Курка гриль з медом в мікрохвильовці
Інгредієнти: тушка курки - 1 кг; мед - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; столова гірчиця - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; лавровий лист - за смаком; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець, спеції для курки - за смаком. Приготування Оброблену тушку курки гарненько миємо й обсушуємо з допомогою рушники. Далі беремо рослинне масло і змішуємо його з лимонним соком і сіллю. Потім додаємо пропущений через прес часник, лавровий лист, мелений перець і коріандр. Все добре перемішуємо. Тепер обмазуємо курку приготовленим маринадом і залишаємо просочитися на 45 хвилин.
Потім ніжки і крильця птиці щільно загортаємо у фольгу, щоб вони не підгоріли і кладемо курку на низьку решітку. Готуємо в мікрохвильовій печі в режимі «Гриль» протягом 15 хвилин при потужності 100 %. Потім готову курку виймаємо й даємо трохи охолонути.
Для приготування глазурі змішати гірчицю з медом і ретельно обмазуємо нашу курку. Знову кладемо її на решітку і готуємо на грилі ще протягом 40 хвилин, періодично перевертаючи. Подаємо готову страву тільки в гарячому вигляді разом з відварною картоплею або рисом.
Курка гриль з чорносливом в мікрохвильовці - рецепт
Інгредієнти: тушка курки - 1 кг; чорнослив без кісточок - 15 шт.; вершкове масло - 10 г; сіль, перець, спеції - за смаком; часник - 1 зубчик. Приготування Для приготування курки гриль в мікрохвильовці наливаємо у чашу трохи олії і додаємо сіль за смаком. Курку ретельно миємо, висушуємо і розбираємо на частини. Потім натираємо сіллю, перцем, спеціями і видавленим через прес часником. Далі кладемо все в чашу і залишаємо на 30 хвилин замаринуватися. Між шматочками курки і скрізь, де є вільне місце, прокладаємо чорнослив і виставляємо режим «Гриль». Запікаємо страву протягом 25 хвилин в мультиварці, періодично перевертаючи. Готову курку гриль, поки вона гаряча, можна посипати тертим сиром і дрібно посіченою зеленню. Як гарнір відмінно підійде відварний рис, картопляне пюре або гречана каша.