Розсипчаста гречка - улюблене блюдо більшості дітей і дорослих. А скільки існує способів приготування цієї популярної в Росії каші, і не злічити.
З гречки, як і з картоплі можна приготувати величезну кількість страв. Вона і гарніром може служити, і з м'ясом її можна їсти, і з молоком. Можна готувати в'язку, можна готувати розсипчасту, можна на сковороді, на вогні в духовці, в мультиварці. А ми ось візьмемо, так і розповімо, як варити гречку в мікрохвильовій печі.
Питається, для чого потрібно приготування гречки в мікрохвильовій печі, якщо для цього є більш зручні кухонні прилади? Бувають обставини, коли крім мікрохвильової печі немає ніякої іншої техніки під рукою. До того ж у багатьох на робочих місцях стоять мікрохвильові печі для співробітників, і дуже багато людей під час обідньої перерви воліють поїсти чогось свіженького і гаряченького, замість сухих перекусів і відстоювання черг в кафе.
У будь-якому випадку, якщо у вас є в розпорядженні мікрохвильова піч, і ви любите гречку, то непогано б знати основні правила приготування смачної каші в СВЧ печі.
Як приготувати гречку в мікрохвильовій печі?
посуд для мікрохвильової печі повинна бути в кілька разів більше за обсягом, ніж кількість насипаної в неї сирої крупи; відміряйте суху крупу і воду однієї і тієї ж чашкою в пропорції 1:2; заливати гречку потрібно кип'яченою гарячою водою; солити гречку краще готової, або додавати менше солі, тому що її дуже легко пересолити; доводити до кипіння гречану кашу можна на максимальній потужності вашої мікрохвильовки; скільки варити гречку в мікрохвильовій печі після закипання підкаже досвід, зазвичай на потужності 600 Вт на це йде 8 хвилин; багато варять гречку на максимальній потужності протягом 7-8 хвилин; деякі варять гречку близько півгодини на режим «Розморожування»; якщо ви любите добре пропарену гречку, то можна потримати її після приготування ще стільки ж, на потужності 200-300 Вт. Гречка в мікрохвильовці - рецепт
Інгредієнти: крупа гречана - 1 ст.; вода - 2 ст.; масло вершкове - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Крупу промиваємо до прозорої води. У посуд для мікрохвильової печі додаємо промиту гречку і кип'ячену воду, зовсім трішки солимо. Вибираємо найбільш підходящий режим приготування з описаних вище. Готову кашу підсолюємо за смаком і їмо з вершковим маслом. Розсипчасту гречану кашу смачно запивати молоком. Так само можна додавати в неї тушонку або використовувати як гарнір до м'яса, курки або риби.
Крім мікрохвильовки гречку можна варити в пароварці , або мультиварці і якщо ви є щасливим власником одного з девайсів, обов'язково спробуйте зварити кашу в них.