Швидкий, смачний, простий - це все про кексі в мікрохвильовці. Його приготування займає лічені хвилини і більше схоже на трюк фокусника, достающего білого кролика порожній капелюхи. Так і ви зможете на очах у здивованих глядачів створити чудово-повітряний десерт ще до того, як закипить чайник. А навчитися цьому зовсім не складно.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цукор - 1/2 ст.; масло вершкове - 100 г; цукор ванільний - 1 упаковка; шоколад гіркий - 1 плитка; какао - 2 ст. ложки; борошно - 1/2 ст.; розпушувач тіста - 1 ч. ложка; коньяк - 1 ст. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Яйця збиваємо з цукром в міцну піну. Продовжуючи працювати віночком, додаємо розтоплене масло. Окремо змішуємо борошно з какао, сіллю і розпушувачем, і поступово вводимо їх в тісто. В кінці додаємо коньяк і ванільний цукор.
Як готувати кекс в мікрохвильовці? Тісто виливаємо у скляну форму і відправляємо на 5 хвилин в СВЧ-піч потужністю 900 Вт. Після її вимикання, залишаємо кекс всередині ще на 5 хвилин. Потім кекс виймаємо, витягаємо з форми, а розтоплюємо в мікрохвильовці накрошенную кубиками плитку шоколаду. Поливаємо цієї глазур'ю десерт і насолоджуємося, з чаєм або молоком. Рецепт такого тесту може послужити базою для шоколадних мафінів .
Як спекти кекс з бананової карамеллю в мікрохвильовці?
Інгредієнти: банан - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; молоко - 1/3 ст.; цукор - 1 ст.; борошно - 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Ми будемо випікати кекс класичної форми, у вигляді кільця. Чудово, якщо у вас при цьому є відповідна силіконова форма, але і без неї можна обійтися. Для цього на дно скляної посудини укладаємо вирізаний з пергаменту коло відповідного розміру. У центр ставимо склянку, на 2/3 заповнений водою. Навколо нього на папір висипаємо 6 ст. ложок цукру, зверху, рівномірно поливаємо його 3-ма ст. ложками води. Весь цукор повинен стати мокрим. Відправляємо цю конструкцію в мікрохвильовку хвилин на 5 поки цукор не перетворитися в золотисто-коричневу карамель. На неї і викладаємо нарізаний невеликими кружечками банан.
Яйця збиваємо з цукром в міцну піну. Вмішуємо розтоплене масло, вливаємо молоко. Додаємо борошно з розпушувачем. Гарненько вимішуємо і виливаємо у форму поверх банана. Відправляємо на 4 хвилини в мікрохвильову піч потужністю 900 Вт. Після, ще 5 хвилин залишаємо банановий кекс відпочити.
Щоб склянку легко вийшов з кексу, проводимо навколо нього тонким ножем, також і з боків форми. Акуратно викручуючи, прибираємо склянку. Форму накриваємо стравою, перевертаємо і знімаємо. Чудовий банановий десерт готовий. Подібним чином в карамелі можна запікати і інші фрукти: часточки яблука, апельсина або навіть ананаса. Одержуємо абсолютно різні кекси, і всі - за одного й того ж рецепту.
Рецепт апельсинового кексу в мікрохвильовці
Інгредієнти: апельсини - 2 шт.; крохмаль - 2 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; борошно - 3/4 ст.; яйця - 4 шт.; цукор - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Апельсини чистимо, попередньо знявши цедру з одного з них. Півтора апельсина пропускаємо через м'ясорубку, а з решти
половинки видавлюємо сік - знадобиться чверть склянки. Апельсинове пюре змішуємо з половиною цедри і крохмалем. Викладаємо його на дно форми, застеленому пергаментом. Щільно утрамбовується і відправляємо на 2 хвилини в мікрохвильову піч потужністю 900 Вт.
Тим часом збиваємо яйця з цукром, додаємо розтоплене масло, апельсиновий сік і решту цедру. Перемішуємо, порційно вводимо борошно з сіллю і розпушувачем. Виливаємо у форму до апельсинової прошарку і випікаємо в мікрохвильовій печі 6 хвилин. Даємо трохи охолонути, перевертаємо і знімаємо форму. Подаємо кекс апельсиновою начинкою вгору.