Мікрохвильова піч - чудова помічниця на кухні. Дуже зручно в ній розморожувати і розігрівати готові страви. Але крім того ці самі страви в нею можна і готувати. Зараз ми вам розповімо, як варити кашу в мікрохвильовці.
Манна каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: манна крупа - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; молоко - 1 стакан; вершкове масло - 20 г; сіль - щіпка. Приготування У глибоку миску висипаємо манну крупу, додаємо цукор, сіль і заливаємо все холодним молоком і перемішуємо. Ставимо тарілку в мікрохвильовку, виставляємо час - 15 хвилини (при потужності 750 Вт). Після цього виймаємо, кладемо вершкове масло, розмішуємо і ставимо в мікрохвильовку ще хвилини на 15.
Гречана каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; окріп 2 склянки; сіль - щіпка. Приготування Промиту крупу кладемо в каструлю для мікрохвильовки, додаємо дрібку солі і заливаємо окропом, відразу ж ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність до закипання. Після цього знімаємо з каструльки кришку, перемішуємо крупу, виставляємо потужність 600 Вт і готуємо 4 хвилини, після цього знову перемішуємо і ще включаємо на 4-5 хвилин. Тепер перевіряємо, якщо води немає, то гречка готова.
Пшоняна каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: вода - 1 склянка; пшоно - 1 /3 склянки; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Пшоно промиваємо до прозорості води. Заливаємо крупу водою (05 склянки), додати маленьку щіпку солі і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності. За цей час вода практично повністю википить. Перемішуємо крупу, доливаємо іншу воду, цукор і ставимо в мікрохвильовку на 2 хвилини. Знову перемішуємо і включаємо ще на 3 хвилини. Пшоняна каша готова.
Кукурудзяна каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 05 склянки; молоко - 300 мл; вода - 300 мл; масло вершкове - 50 г; сіль, цукор - за смаком. Приготування У підходящий посуд насипаємо крупу, додаємо гарячу воду і відправляємо в мікрохвильову піч, виставлену на максимальну потужність на 5 хвилин. В середині процесу натискаємо «Стоп» і перемішуємо кашу. По закінченню 5 хвилин чинимо так само. Тепер заливаємо кашу гарячим молоком, додаємо сіль і цукор, розмішуємо і ставимо ще на 10 хвилин при середній потужності. У самому кінці додаємо вершкове масло, перемішуємо, і нехай каша настоїться ще 10 хвилин під кришкою.
Ячна каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: ячна крупа - 05 склянки; окріп - 1 стакан; молоко - 2/3 склянки; масло вершкове - 30 г; сіль і цукор - за смаком. Приготування У посуд для мікрохвильової печі всипаємо крупу, заливаємо її окропом, додаємо сіль. Ставимо до закипання при повній потужності. Після цього додаємо молоко, цукор і ставимо на середній потужності ще на 10 хвилин. Тепер можна додавати олію та подавати ячну кашу до столу.
Рисова каша в мікрохвильовці
Інгредієнти: рис - 1 склянка; вода - 2 склянки; молоко - 1 стакан; вершкове масло - 30 г; сіль, цукор - за смаком. Приготування У промитий рис вливаємо воду і додаємо трохи солі. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 20 хвилин при максимальній потужності. При цьому кожні 4-5 хвилин бажано перемішувати кашу. Коли вода повністю випарувалася, додаємо молоко і цукор за смаком. Після цього включаємо мікрохвильовку ще на 4 хвилини. У готову кашу додаємо вершкове масло.