Вернуться назад Распечатать

Мафіни в мікрохвильовці

Мафіни в мікрохвильовці
У цій статті піде мова про мафінах - маленьких порційних кексиках. Готуються вони швидко і просто, а виходять легкими і повітряними. Зараз ми вам розповімо, як приготувати мафіни в мікрохвильовці.

Шоколадні мафіни в мікрохвильовці


Інгредієнти:
З розрахунку на 2 порції.

  • мука - 4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • яйця - 1 шт.;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • рафінована рослинна олія - 1 ст. ложка;

  • тертий шоколад - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вибираємо чашку, яку можна поставити в мікрохвильову піч, і прямо в ній замішуємо тісто. Всі сухі складові всипаємо і добре вимішуємо. А рідкі інгредієнти з'єднуємо в іншій ємності, а потім додаємо їх в чашку з сухим і відразу ж вимішуємо. Довго місити тісто для мафінів небажано, інакше вони вийдуть гуязиками. Відправляємо чашку в мікрохвильовку, вибираємо максимальну потужність і час - 1 хвилина 30 секунд. По закінченню цього часу маффін готовий! Він відмінно поєднується з молоком.

    Рецепт чорничних мафінів в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • борошно - 1/4 склянки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 1/2 ст. ложки;

  • кориця - щіпка;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • розпушувач для тіста - 1 /4 ч. ложки;

  • Мафіни в мікрохвильовці

  • чорниця - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У чашку висипаємо борошно, цукор, корицю, розпушувач, добре перемішуємо, додаємо вершкове масло і розтираємо з ним суху суміш. Потім додаємо молоко, розмішуємо. Якщо суміш виходить надто сухою, додаємо ще 1 столову ложку молока. У самому кінці додаємо чорницю і дуже акуратно перемішуємо. При максимальній потужності випікаємо 90 секунд. Ну, ось і все, мафін з чорницею в мікрохвильовці готовий. Точно також поекспериментувавши з начинкою, ви можете зробити бананові або сирні маффіни .