У цій статті піде мова про мафінах - маленьких порційних кексиках. Готуються вони швидко і просто, а виходять легкими і повітряними. Зараз ми вам розповімо, як приготувати мафіни в мікрохвильовці.
Шоколадні мафіни в мікрохвильовці
Інгредієнти: З розрахунку на 2 порції.
мука - 4 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки; розпушувач - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; яйця - 1 шт.; молоко - 3 ст. ложки; рафінована рослинна олія - 1 ст. ложка; тертий шоколад - 2 ст. ложки. Приготування Вибираємо чашку, яку можна поставити в мікрохвильову піч, і прямо в ній замішуємо тісто. Всі сухі складові всипаємо і добре вимішуємо. А рідкі інгредієнти з'єднуємо в іншій ємності, а потім додаємо їх в чашку з сухим і відразу ж вимішуємо. Довго місити тісто для мафінів небажано, інакше вони вийдуть гуязиками. Відправляємо чашку в мікрохвильовку, вибираємо максимальну потужність і час - 1 хвилина 30 секунд. По закінченню цього часу маффін готовий! Він відмінно поєднується з молоком.
Рецепт чорничних мафінів в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно - 1/4 склянки; цукор - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1/2 ст. ложки; кориця - щіпка; молоко - 2 ст. ложки; розпушувач для тіста - 1 /4 ч. ложки; чорниця - 2 ст. ложки. Приготування У чашку висипаємо борошно, цукор, корицю, розпушувач, добре перемішуємо, додаємо вершкове масло і розтираємо з ним суху суміш. Потім додаємо молоко, розмішуємо. Якщо суміш виходить надто сухою, додаємо ще 1 столову ложку молока. У самому кінці додаємо чорницю і дуже акуратно перемішуємо. При максимальній потужності випікаємо 90 секунд. Ну, ось і все, мафін з чорницею в мікрохвильовці готовий. Точно також поекспериментувавши з начинкою, ви можете зробити бананові або сирні маффіни .