Суфле - швидкий і смачний десерт. Солодке і повітряне страва чудово різноманітить ваш сніданок, особливо якщо часу на готування вранці катастрофічно не вистачає. Давайте з вами розглянемо кілька рецептів приготування цієї смакоти у мікрохвильовці.
Яблучне суфле в мікрохвильовці
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; печиво - 400 г; цукрова пудра - 1 ч. л.; молоко - 50 мл; куряче яйце - 1 шт. Приготування Яблука миємо, очищаємо від шкірки і кісточок, дрібно нарізаємо. В окремій мисці кришимо печиво. У скляний посуд шарами викладаємо інгредієнти. На повній потужності випікаємо суфле протягом 5 хвилин, після чого поливаємо сумішшю з молока і збитого яйця і ставимо ще на 2 хвилини в піч. Готову страву посипаємо цукровою пудрою. Цілком доречно познайомитися і з рецептом сирно-яблучного суфле в мікрохвильовці. Готуємо за тією ж схемою, але замінюємо печиво 80 грамами сиру і додаємо одну ложку цукру.
Шоколадне суфле в мікрохвильовці
Інгредієнти: яйце куряче - 2 шт.; цукор - 70 г; шоколад - 50 р. Приготування Збиваємо яйця, змішуємо їх з цукром і шматочками шоколаду. Розливаємо масу по формах і ставимо в мікрохвильову піч на 30-60 секунд. Якщо суфле піднялося - воно готове. Перед подачею на стіл шоколадне суфле можна прикрасити кружечками бананів, ягодами або какао.
Рецепт сирного суфле в мікрохвильовці
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце куряче - 1 шт.; родзинки - 1 ст. л.; цукор - 2 ст. л. Приготування Розтираємо сир з яйцем, додаємо цукор. Родзинки промиваємо під гарячою водою, додаємо в загальну масу. Десерт не піднімається, тому сирне суфле можна викласти у будь-яку зручну посуд. Запікаємо протягом 5 хвилин, при бажанні посипаємо сметаною або джемом.
Якщо з ранку ви любите щільно і ситно поїсти, спробуйте м'ясне суфле, приготована в мікрохвильовій печі.
Рецепт м'ясного суфле
Інгредієнти: куряче філе - 100 г; молоко - 60 мл; яєчний жовток - 1 шт.; вершкове масло - 05 ст. л.; сіль - щіпка. Приготування М'ясо нарізаємо маленькими шматочками, подрібнюємо в блендері. Змішуємо кашку з молоком, сирим жовтком і сіллю. Запікаємо в мікрохвильовці протягом 15 хвилин, перед подачею присмачую маслом.